Hlavní obsah

Islandská pohodovka Sigur Rós přijede s pátým albem do Prahy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned po Björk nejslavnější hudebníci Islandu Sigur Rós, přijedou se svým prozatím nepojmenovaným pátým studiovým albem podruhé do Prahy. Experimentální, elektronická, post-rocková, indie kytarovka se představí 19. srpna v pražské hokejové aréně na Výstavišti.

Článek

Hudba Sigur Rós zní jako soundtrack k filmu. Je těžko přirovnatelná k jakékoliv jiné mainstreamové kapele. Je to směsice experimentů obsahující ambient, post-rock, elektroniku, minimalismus, snivé melodie a především falzet zpěváka Jósiho.

Od roku 1994, kdy se trojice mladíků dala dohromady s touhou snít jako Smashing Pumkins, vydali od roku 1997 čtyři studiová alba s názvy Von, Ágætis byrjun, () a Takk... Poslední zatím nepojmenované album, s nímž vyjíždějí na turné, má vyjít v průběhu tohoto roku. To nahrávali v New Yorku ve spolupráci s producentem Floodem, který je spojován s U2, P.J. Harvey nebo Smashing Pumpkins.

:. Islandská kapela Sigur Rós

Kapela Sigur Rós, která si dala název podle zpěvákovy sestry Sigurrros (v překladu vítězná růže), vystoupila již v roce 2001 v pražském Paláci Akropolis se svým druhým albem. Na konci loňského roku bylo na stejném místě premiérově promítáno jejich DVD s názvem Hejma (Domov), které obsahuje koncerty z islandských luk, škol, kostelů a dokonce i obrovské nádrže na rybí tuk.

Nenechte si ujít islandský klenot Sigur Rós 19. srpna v pražské Aréně na Výstavišti.

Ukázky tvorby kapely si můžete poslechnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám