Hlavní obsah

"Irský" díl Simpsonů s Irglovou uvidí Američani až jako druzí

Novinky, Stanislav Dvořák

Speciální díl Simpsonových věnovaný Irsku a Dni svatého Patrika (17. března) bude mít premiéru v Evropě a nikoliv Americe, což se ve dvacetileté historii světově proslulého seriálu nikdy nestalo. Objeví se v něm i kreslená Markéta Irglová a Glen Hansard, informovala BBC.

Článek

Epizoda se bude vysílat nejdříve v televizi Sky1 a potom na americkém Foxu. Dostala název In the Name of the Grandfather (Ve jménu dědečka) a rodina Simpsonů v ní vyjede do Irska, kde si prohlédne pamětihodnosti včetně pivovaru Guiness.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Markéta Irglová a Glen Hansard.

Markéta Irglová a Glen Hansard.

Homer se s dědou opije a pak se rozhodne koupit útulnou hospodu, jenže nepochopí, že "puby" už v Irsku nejsou tak populární od doby, co bylo zakázáno kouření, a dostane se tak opět do problémů. Oscarová dvojice Hansard-Irglová, která se proslavila nízkorozpočtovou písničkovou romancí Once, se v seriálu blýskne v rolích pouličních muzikantů z Dublinu.

Producenti Simpsonů Al Jean a James L Brooks s herečkou Nancy Cartwrightovou, která mluví v originále Barta, se osobně zúčastnili slavnostní irské premiéry v kině.

Celá epizoda seriálu už byla v minulosti věnována slavné irské skupině U2. Homer v ní způsobil ekologickou katastrofu, když se dostal do springfieldského městského úřadu pro odpad. Nejkontroverznější je ale podle BBC díl, v němž se oslavy svatého Patrika ve Springfieldu zvrhnou ve chvíli, kdy se slavnostní průvod střetne s pochodem protestantů, tzv. Orange march, který je v Irsku spojen s násilnostmi.  

Reklama

Výběr článků

Načítám