Hlavní obsah

Iron Maiden. Učebnice metalu přijede v červenci

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská skupina Iron Maiden, která patří k nejklasičtějším zástupcům heavy metalu, znovu potěší české fandy 29. 7. v Synot Tip Aréně v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kytarista Adrian Smith a zpěvák Bruce Dickinson na Sonisphere v Praze

Článek

Iron Maiden se k nám vrátí po dvou letech a přijedou v rámci turné Maiden England Tour. Půjde o retro akci, neboť Maiden England World Tour vychází obsahově z videa z roku 1988, které bylo natočeno v rámci turné Seventh Son Of A Seventh Son Tour.

Skupina Iron Maiden začínala už v 70. letech, ale v masovém měřítku prorazila během osmé dekády. V roce 1982 se k ní připojil zpěvák Bruce Dickinson a nastalo jejich nejslavnější období.

Melodický metal s táhlými ječivými refrény byl na vrcholu a kapela prodávala milióny desek. Vznikly slavné hity jako The Number Of The Beast, Fear Of The Dark a Bring Your Daughter...To The Slaughter. Dickinson kapelu později opustil a věnoval se sólové dráze, záhy však zjistil, že už nikdy to nebude taková sláva jako s Iron Maiden, a vrátil se.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Iron Maiden

Vstupenky seženete od 16. 2. v sítích Ticketpro, Ticketportal a Sazkaticket v cenách 990 - 1790 korun. Pro fan kluby začne prodej 14. 2.

Reklama

Výběr článků

Načítám