Hlavní obsah

Interkoncerts: pořádat koncert Rolling Stones je věcí renomé

– PRAHA
Novinky, Jaroslav Špulák

Robert Porkert z agentury Interkoncerts prozradil Právu, jak se pořádá koncert Rolling Stones. Informoval také o tom, jak budou trávit čas členové slavné skupiny v Praze, kde bude Mick Jagger slavit šedesátiny.

Foto: Techmania Science Center

Planetárium, které otevře na podzim příštího roku, již získává konkrétní architektonický tvar.

Článek

Jaký bude program skupiny v Praze?

Rolling Stones hrají před pražským koncertem v Hamburku. Pak se přesunou do Prahy, kde budou v sobotu ráno. Jejich pobyt tady ale bude kratší, než jsme původně předpokládali. Mají totiž blízký vztah ke Kanadě a konkrétně k Torontu, které bylo v minulých měsících zasaženo virem SARS. Rozhodli se zúčastnit obrovského benefičního koncertu, který má ukázat, že město žije. Hned 28. července tam odlétají.

Nicméně 26. července oslaví zpěvák Mick Jagger v Praze šedesáté narozeniny. Víte už jak?

Všechno nasvědčuje tomu, že půjde o privátní akci organizovanou nějakou zahraniční společností, kterou si Rolling Stones za tím účelem najali. Jisté je, že se do Prahy přijede podívat řada osobností a celebrit. Bude tu například Jaggerova rodina, která obvykle zpěváka na koncertech nedoprovází.

Setkají se Rolling Stones s bývalým prezidentem Václavem Havlem, jehož považují za svého přítele?

Jsem o tom pevně přesvědčen.

Jak dlouho se pražský koncert Rolling Stones chystal?

Loni na podzim stouni vyjeli na celosvětové turné, ale my s nimi byli v kontaktu už na jaře. Tehdy bohužel veškeré naše snahy končily odpovědí, že v Praze už hráli třikrát a vzhledem k tomu, že pravděpodobně půjde o poslední turné, mají zájem hrát v zemích, kde se dosud neobjevili. Dávali přednost Číně, Indii, Maďarsku, Srbsku, Černé Hoře a Chorvatsku. Po mnoha tlacích a prosbách z naší strany jsme postupně dokázali management přesvědčit, že by Praha nebyla od věci. Usoudili nakonec, že je to dobrý nápad a nabídku akceptovali.

Byly jejich další podmínky pro uskutečnění koncertu v něčem zvláštní?

Pracují jinak než ostatní. Skupina sama si totálně řídí veškerou cenovou a reklamní politiku. Předtím, než jsme měli dovoleno konání koncertu oznámit, chtěla mít stoprocentní záruky a garance, že se opravdu uskuteční. I to byl důvod, proč jsme nemohli začít prodávat vstupenky už před loňskými vánočními svátky, jak jsme původně chtěli, ale až letos v březnu.

Budou před koncertem ještě k dispozici vstupenky?

Několik stovek zcela jistě, ale předesílám, že půjde o lístky k stání. V.I.P. prostory jsou již vyprodány.

Reklama

Výběr článků

Načítám