Hlavní obsah

Incognito. Soul & funky klasika navštíví Prahu 17. listopadu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská soul-funková skupina Incognito slaví neuvěřitelných 40 let na scéně. V neděli 17. listopadu opět vystoupí v Praze v Lucerna Music Baru a přiváží i novou desku Tomorrow’s New Dream.

Foto: Incognto

Incognito

Článek

Kapela byla vždy pověstná hravou basou, hbitými dechovými riffy a spoluprací s mnoha zpěváky a zpěvačkami. Produkuje soul s přesahem do smooth-jazzu, občas dostává i lehkou acid příchuť.

Hlavní motor skupiny, kytarista, skladatel a producent Jean-Paul „Bluey“ Maunick spoluzaložil Incognito už v roce 1979. Debutové album Jazz Funk si získalo uznání, známá je taky deska Inside Life z roku 1991. Jejich druhé album na labelu Talkin Loud Tribes, Vibes & Scribes se ve Spojených státech stalo hitem. Úspěšná byla také deska Positivity s velkými hity jako Still A Friend Of Mine a Givin‘ It Up. Prodalo se jí asi milion kusů.

Simply Red vydají album Blue Eyed Soul a zamíří do Prahy

Kultura

Novinka Tomorrow’s New Dream vyšla 8. listopadu. Incognito se vrací zpět ke kořenům a vzdává hold tradiční britské soulové muzice. Jak je u Incognito zvykem, na albu uslyšíte silné vokály, spoustu hostujících zpěváků a zpěvaček a precizní hru na všechny nástroje.

Vstupenky za 650 Kč jsou v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatků, dále na webu Lucerna Music Baru a GoOut.cz a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Na místě budou vstupenky za 750 Kč. Jako support se představí zpěvačka Lena Yellow.

Reklama

Výběr článků

Načítám