Hlavní obsah

Imodium představilo nový videoklip a vyrazilo na druhou část turné

Právo, Jroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broumovská skupina Imodium zveřejnila videoklip ke své písničce Nad Berlínem. V pátek 7. února také odstartovala druhou část svého koncertního turné k poslednímu albu.

Foto: Supraphon/Tomáš Martínek

Skupina Imodium už z nové desky nahrála dva videoklipy.

Článek

Písnička Nad Berlínem je druhým singlem z loňského v pořadí čtvrtého alba Imodia nazvaného Valerie. Kolekce byla příznivě přijata fanoušky i kritiky a titulní písnička Valerie, která byla prvním singlem, patří k nejhranějším na českých rockových rádiích.

Čtyřčlenná skupina nahrála videoklip k písni Nad Berlínem s režisérem Martinem Linhartem. „Je to písnička o něčem, co jsme měli nebo máme rádi a žijeme v domnění, že jsme o to přišli. Nezapomínejme ale, že časy přijdou zpátky a stačí k tomu jen náhoda, snaha, štěstí. Hlavním hrdinou příběhu videoklipu je osamělý muž, který se už pomalu smířil s tím, že to nejcennější ztratil. Nakonec je ale vše jinak,“ vysvětluje zpěvák a kytarista Thom.

Imodium odstartovalo v pátek druhou část svého koncertního turné k albu Valerie. První zastávkou byl liberecký klub Bunkr. Před kapelou je ještě dalších jedenáct koncertů včetně dubnového (5. 4.) v rodném Broumově, kde si s dalšími tamními skupinami připomene dvacet let od úmrtí zpěváka a kytaristy skupiny Nirvana Kurta Cobaina. Právě Nirvana totiž Imodium v jeho začátcích výrazně ovlivnila.

Videoklip k písni Nad Berlínem zveřejnil server Mixer.cz a zhlédnout jej lze zde:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám