Hlavní obsah

Hvězdní The Subways přijedou do Prahy s novým albem

Novinky, olk

Vůbec poprvé zahraje v Praze nadějná britská alternativní rocková kapela The Subways. Už v pondělí 6. dubna v Lucerna Music Baru představí své poslední druhé album All Or Nothing, které si svoji dravostí nezadá s tím debutovým Young For Eternity, jehož se prodalo půl miliónu CD.

Článek

Britští The Subways vznikli v roce 2003, kdy vystupovali ještě pod názvem Platypus. Tříčlenná kapela se skládá ze zpěváka a kytaristy Billyho Lunna, jeho přítelkyně Charlotte Cooper a bubeníka Joshe Morgana. V této triviální sestavě si kapela už v roce 2004 zahrála na legendárním festivalu Glastonbury a velký objev britské kytarové scény byl na světě.

Už v roce 2005 vydali první album Young For Eternity, které má dostatečně snadné texty a podmanivé melodie, aby si je oblíbil naprosto každý. Za půl miliónem prodaných nosičů stojí hlavně drsná garážová dravost jejich zvukově hutných skladeb, například Rock & Roll Queen, Mary, poetické Lines Of Light nebo punkové Young For Eternity.

Obal desky All Or Nothing od The Subways

FOTO: The Subways

Uprostřed léta roku 2008 vyšla druhá deska All Or Nothing, kterou si fanoušci nestihli ani naposlouchat a kapela se nečekaně objevila na festivalu Trutnov Open Air. Druhá deska z velké míry vychází ze zvuku první a posouvá jí ještě dále. Už to není tolik teenagerský zvuk, nově se posunul blíže k legendám jako například Nirvana. Fanoušky kytarových rifů nadchnou skladby Alright, Shake! Shake! nebo Turnaround.

The Subways si můžete poslechnout zde.

The Subways vystoupí  6. dubna v Lucerna Music Baru od 20 hodin. Lístky stojí v běžných předprodejích 350 korun, na místě pak 450 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám