Hlavní obsah

Hvězdné války opravdu netočíme, vzkazují Spielberg, Tarantino i del Toro

Novinky, Stanislav Dvořák

Guillermo del Toro je další z hollywoodských režisérů, kteří popřeli, že mají točit pokračování Hvězdných válek. Nedávno to museli vysvětlovat i Steven Spielberg a Quentin Tarantino.

Foto: Reuters

Quentina Tarantina nabídka upřímně pobavila.

Článek

"Viděl jsem to na internetu, ale já je neoslovil a ani oni oficiálně neoslovili mě. Slyšel jsem nějaké náznaky, ale já mám teď tolik projektů, o kterých diskutuju nebo přemýšlím... až to bude reálné a budu kontaktován, abych to dělal, budu o tom přemýšlet. Ale je to jako přemýšlet, jestli chci chodit se supermodelkou. Nepřemýšlím o tom," řekl Guillermo del Toro.

Od té doby, co společnost Disney koupila Lucasfilm, se na internetu šíří nejrůznější zvěsti o hercích nebo režisérech souvisejících s novými díly hvězdné série.

Když se zeptal redaktor Entertainment Weekly režiséra Quentina Tarantina, jestli by chtěl film dělat, Tarantino se mu skoro vysmál. Prý by nechtěl, zvláště když to produkuje studio Disney.

Také Steven Spielberg popřel spekulace, že má o projekt zájem. Rozhodně to podle jeho slov není žánr, který by chtěl dělat.

Ford na palubě?

Další Hvězdné války, které by měly vstoupit do kin v červenci 2015, se zaměří na novou generaci hrdinů. To ale nevylučuje účast starých hvězd - ve filmu by se mohli objevit herci Mark Hamill a Carrie Fisherová (Luke Skywalker a princezna Leia).

Největší pozornost budí možná účast Harrisona Forda (Han Solo), který vyjádřil opatrný zájem o roli, ale zřejmě bude záležet na tom, jak astronomický honorář mu nabídnou. Ford se sice Hvězdnými válkami proslavil, ale nemá je moc rád. Nechal se slyšet, že tyto filmy považuje za poměrně hloupé.

Studio Disney v říjnu koupilo firmu Lucasfilm za cca 4 miliardy dolarů (přibližně 80 miliard korun) a zavázalo se pokračovat v této vesmírné sérii. George Lucas a Kathleen Kennedyová se ujali rolí producentů, ale režiséra ještě nemají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám