Hlavní obsah

Hvězdné duety, které nevyšly. Mercury, Jackson, Led Zeppelin, Sinatra

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě letos mají vyjít duety Freddieho Mercuryho a Michaela Jacksona. Jedná se o dema natočená v Jacksonově domácím studiu. Celou desku se nikdy nepodařilo dokončit, protože Mercury a Jackson, dvě největší světové pop hvězdy 80. let, byli extrémně vytíženi a už se nedokázali sejít. V historii popu proběhla spousta podobných tvůrčích setkání velkých hvězd, ale výsledky nakonec nevyšly nebo se na ně čekalo padesát let.

Článek

„Byly to skvělé písničky, ale čas byl problém, měli jsme tehdy moc práce,“ uvedl k duetům Freddie podle knihy Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury.

V roce 1985 zase Phil Collins přijel hrát na charitativní megakoncert Live Aid s Led Zeppelin. Kytarista Jimmy Page se o něm vyjádřil dost kriticky, prý to bylo málo nazkoušené a vystoupení dopadlo trapně. Led Zeppelin pak nikdy nedovolili, aby záznam oficiálně vyšel. Existují však pirátské verze.

Klasik brazilské hudební scény Antonio Carlos Jobim, praotec bossa novy, se koncem šedesátých let sešel s Frankem Sinatrou ve studiu. První z alb se jmenovalo Francis Albert Sinatra / Antonio Carlos Jobim a začínalo geniální verzí slavné Girl from Ipanema. Druhé z alb Sinatra stáhnul z prodeje a vyšlo až mnohem později jen ve zkrácené verzi (Sinatra & Company). Teprve po půl století a Sinatrově smrti vyšlo v jednom balení na CD vše, co spolu vytvořili, pod titulem Sinatra/Jobim: The Complete Reprise Recordings.

Serge Gainsbourg napsal v šedesátých letech dvě písničky pro Brigitte Bardot. Bonnie se jí líbila, ale z Je T’Aime údajně dostala strach. Byla až příliš o sexu a zpívající herečka požádala, aby raději nebyla vydána kvůli jejímu manželovi. Nakonec vyšla o pár let později verze, kterou nazpívala Jane Birkinová. Ta starší čekala na zveřejnění dvacet let.

George Harrison a Bob Dylan spolu hodně hráli kolem roku 1970, Dylan byl uveden jako spoluautor některých písní na Harrisonově desce All Things Must Pass. Další zapomenuté nahrávky vydány nebyly. Podle serveru NME by se ale měly objevit v rámci projektu Bob Dylan The Bootleg Series.

Reklama

Výběr článků

Načítám