Hlavní obsah

Hvězdami Islands britští East India Youth, nizozemští Birth of Joy i domácí Mydy Rabycad

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezinárodní hudební festival United Islands of Prague vypukne v české metropoli od 18. do 20. června na sedmi pódiích. Hlavní scéna bude v Kinského zahradě, sdělila za pořadatele Barbora Šubrtová. Lístky neshánějte, celý program bude zdarma.

Foto: Unitedislands

Birth of Joy

Článek

Pro festival jsou typické nové a kvalitní stoupající hvězdy ze zahraničí, české kapely ale také nechybí. Celkem proběhne přes 150 koncertů.

K největším jménům letos patří britský multiinstrumentalista East India Youth, nizozemská psychedelic-rocková kapela Birth of Joy či Alo Wala s chicagskou raperkou Shivani Ahluwalia a polský melancholik Fismoll. Z domácích jmenujme třeba klasiky Monkey Business, electroswing-funkové shooting stars Mydy Rabycad, PSH Live Band, Lenku Dusilovou a Baromantiku, Zrní, DVA, Monikino Kino či Lanugo.

Foto: Nino Zardalishvili

Mydy Rabycad

„Vzhledem k tomu, že domácí hudební scéna udělala za 25 let obrovský skok, tak jsme se rozhodli dát letos velký prostor českým a slovenským kapelám. Shodou okolností slaví tento rok 25. výročí své existence významné domácí vydavatelství Indies Records, jehož interprety jsme zařadili do programu. Slovenskou scénu reprezentují kapely vydavatelství Slnko records v čele s majiteli labelu, kapelou Longital, která pokřtí na ostrovech svoje nové album za účasti Milana Caise z Tatabojs,” vysvětlila dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Zatímco největší hvězdy zahrají v Kinského zahradě, na Střeleckém ostrově můžete meditovat u Český rozhlas Jazz stage a Český rozhlas Wave stage (alternativní scéna).

Na Kampě si užijí hlavně příznivci world music, vyroste tam ČT art World stage, a vedle něj Radio 1 stage. Dětský ostrov bude plný taneční hudby a hip hopu.

Odvážlivci z publika si navíc mohou ověřit, co umí, na Janáčkově nábřeží, kde vznikne svobodné pódium Open Mike.

Reklama

Výběr článků

Načítám