Hlavní obsah

Hudební soutěž X Factor byla jen ztrátou času

Právo, Jaroslav Špulák

Česko se v neděli večer stalo osmnáctou zemí, která zná jméno svého prvního vítěze soutěže X Factor. Jiří Zonyga, třiačtyřicetiletý pořízek z Moravy, získal sympatie lidovostí, zjevem – a koneckonců i zpěvem. Však pěje pěknou řádku let a na moravské scéně patří k těm se schopností dát tancovačce kapku drajvu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Zonyga s maminkou

Článek

Kdyby ale měl onen „faktor navíc“, dávno by byl dál než v kabině kamiónu a na krajských rockových pódiích. Totéž platí o druhém Ondřeji Rumlovi.

Soutěž totiž postupně víc a víc odhalovala, že pěveckých talentů se doma nedostává. V nedělním finále pak zůstával rozum stát nad tím, jak porota blahosklonně přehlížela intonační trable zpěváků v sonzích, na které prostě nestačili. Ať by vyhrál ten či onen, pro hudební scénu to není žádný signál.

Nic se nestane a nezmění. Nova vysíláním X Factoru zaplácla čas a vytěžila z reklam. Hudbě ale nepomohla. Dobře ví, že přehlídka nadějí skončila s druhou sérií SuperStar. Výkony uchazečů o X Factor byly v tomto ohledu tristní. Živě zpívané společné písně o tom v přímém přenosu přesvědčily dostatečně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám