Hlavní obsah

Horkýže Slíže přivezou svůj legendární mikrobus

Svůj starý zelený mikrobus VW, který vévodí obalu jejich nového alba St. Mary Huana Ganja, se na středečním vystoupení v Incheba Aréně na pražském Výstavišti pokusí představit populární slovenská punkrocková kapela Horkýže Slíže. Koncert se uskuteční v rámci jejich česko-slovenského turné, během kterého kvarteto z Nitry oslavuje 20 let svého působení na hudební scéně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Horkýže Slíže

Článek

"Zatím jsme v našem busíku na žádném koncertě nebyli, tak by bylo dobré dojet s ním do Prahy. Jenže je to veterán a vzhledem k počasí nejsou silnice v dobrém stavu, takže nevíme. Ale chtěli bychom ho mít v hale, kde by se s ním fanoušci mohli vyfotit," řekl zpěvák Peter Hrivňák vystupující pod jménem Kuko. Kapela také chystá pro vybraných osm desítek zájemců společný oběd v jedné z pražských pivnic.

Po vyprodaných koncertech na Slovensku zahájila kapela Horkýže Slíže tuzemskou část turné minulý týden v Ostravě, kde publikum ve vyprodané hale Tatran aplaudovalo starým hitům i písním z nové desky. "Ohlasy jsou zatím bezvadné. Také pražský koncert bude úžasný, je to především o lidech a energii, která z nich půjde, to je základ. A my do toho dáme všechno," uvedl Kuko.

Na pražském koncertě Horkýže Slíže zazpívají i novou skladbu Nazdar!!!, ke které nedávno představili vtipný videoklip. "Je to o setkání dvou chlápků, kteří spolu kdysi kalili, ale teď už má jeden z nich rodinu a je někde jinde. Je v tom trochu nostalgie, protože tenhle příběh napsal sám život. To setkání ve vlaku, pití rumu, holky v baru a ukradené peníze schované v kalhotkách, to všechno má reálný základ," sdělil Kuko.

Hostem GyGy

Z nového alba Horkýže Slíže na koncertech hrají například provokativní Intro, Mam v p... na lehátku, Sn, To, Ni, Lm, Ba, Policemen nebo Velké dlhé A s dvoma bodkami. V Praze nitranskou partu doprovodí slovenská kapela Dilemma v čele s Jánem Spišákem a spřátelená česká zpěvačka GyGy se svým rockovým projektem.

Posluchači se mohou těšit na tradičně bouřlivou atmosféru koncertu "Slížů", kteří často spontánně na jevišti vymýšlejí různé legrácky. "Show nemusí být jenom o nějaké pyrotechnice," podotkl Kuko, který například před dvěma lety šokoval publikum na festivalu Rock for People, když koncert absolvoval na kolečkových bruslích.

V současné sestavě Kuko, Mario Sabotér, Dr. Štefánik a Jean Claud Vandel hrají Horkýže Slíže od roku 2002. Punk rock s humornými texty v podání rozjuchané čtveřice nezní z rádií, ale slaví úspěch na rockových festivalech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám