Hlavní obsah

Honza Homola z Wohnout nahrál minipohádku, kapela chystá výroční koncert

Právo, kul

Skupina Wohnout je nesmírně činorodá. Její zpěvák a kytarista Honza Homola posílá do světa další krátkou pohádku. Po skateboardovém Neposlušném prkénku přichází s trochu vážnějším tématem. Celá kapela pak chystá výroční koncert na koupališti ve Vyžlovce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva Honza a Matěj Homolovi ze skupiny Wohnout

Článek

„Od maturity na loutkařské škole se živím jako grafik, ale v posledních letech se snažím konvertovat ke střihu a animaci. Klipová pohádka Můj starej pes je sice dalším mým animovaným počinem, ale stále to je spíše proces učení se,“ tvrdí o své tvorbě Honza Homola.

Jeho nová pohádka je zpracováním na pomezí hudebního klipu a krátkého filmu. Jejím ústředním motivem je písnička ze sólové desky Čarovánky, kterou Homola vydal před nedávnem.

„Od kapely Wohnout lidé čekají věci veselé, ale já chtěl udělat něco smutného. Nápad přišel, když jsem před nějakým časem v lese procházel kolem hrobu nějakého psa. Začalo mi to vrtat hlavou a pak jsem zhruba za tři týdny práce vypustil tuhle smutnou pohádku,“ dodává Homola.

Jeho domovská kapela Wohnout momentálně zahájila letní festivalovou sezónu a připravuje výroční open air koncert, který se bude konat 18. června na koupališti Vyžlovka. Jako hosté se v programu objeví Eva Pilarová, Hurvínek či někteří členové J.A.R.

Pohádku Pes a pán lze zhlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám