Hlavní obsah

Hlavní postavou nového Star Treku bude žena, v posádce nechybí gay

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůdčí postavou nového seriálu Star Trek nebude kapitán Kirk, ale žena, oznámil server The Hollywood Reporter. A to není zdaleka všechno. Před třemi lety autor tohoto článku v recenzi použil vtip, že Star Trek asi otevře gay tematiku. Dnes už to není vtip, ale realita. Potvrdili to producenti seriálu.

Foto: Cinemart

S kapitánem Kirkem (uprostřed) se rozlučte. V novém seriálu není.

Článek

Hlavní postava nebude kapitánka, ale důstojnice Hvězdné flotily, což umožní vyprávět z jiné perspektivy.

”Ponořili jsem se do něčeho, co pro mě bylo vždy lákavé, vyprávíme příběh skrze postavu, která je teprve na cestě, kde se má naučit, jak vycházet s ostatními tvory v galaxii. Aby mohla opravdu pochopit to, co je cizí, musí nejdřív rozumět sama sobě,“ vysvětlil Bryan Fuller, duchovní otec nové série Star Treku, která se podle všeho bude výrazně lišit od starých.

„Star Trek začal krásným vyjádřením diverzity - byl tam Rus, černoška, Asiat, Vulkánec. Pokračujeme v té tradici,“ dodal Fuller. Také potvrdil, že na palubě bude gay postava. Jeho kolega, producent Alex Kurtzman, s tou myšlenkou přišel první, ale Fuller s tím prý už trochu počítal. V San Diegu na festivalu Comic-Con nedávno uvedl, že seriál by měl posloužit jako protijed na současné politické otřesy v Americe.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý Kirk - William Shatner

Časově má děj předcházet seriálu s kapitánem Kirkem. ”V dějinách Star Treku je událost, o které se hodně mluví, ale nebyla nikdy pořádně prozkoumána. Nacházíme se v prvotním vesmíru, deset let před kapitánem Kirkem. Máme příležitost překlenout mezeru mezi Enterprise a původní sérií a pomůže nám to v přepracování vizuálního stylu,“ řekl Fuller.

Seriál se pod názvem Star Trek Discovery začne vysílat v roce 2017. Tradiční postavy dost ustoupí do pozadí nebo budou přepracovány, Fuller mluví například o ženské postavě s hodností admirála, klingonském kapitánovi a o poradci (muži). V minulosti bývala ve Star Treku poradkyně Troi.

Reklama

Výběr článků

Načítám