Hlavní obsah

Heřmánek už o divadlo v Karlových Varech nemá zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Herec a ředitel pražského Divadla Bez zábradlí Karel Heřmánek už nemá zájem o karlovarské městské divadlo. Od záměru pronajmout si tuto scénu odstoupil poté, co obdržel od magistrátu návrh smlouvy. "Chtějí mi mluvit do dramaturgického plánu, a to je nepřijatelné. S Karlovými Vary končím," řekl ve středu Heřmánek ČTK.

Foto: Josef Zajíc

Čokoládový festival v Třinci. 17.10.2015. Kulturní dům TRISIE a.s.

Článek

Své rozhodnutí chce karlovarským radním sdělit co nejdříve.

Mluvčí karlovarského magistrátu Jakub Kaválek dnes řekl, že Heřmánek o svém rozhodnutí dosud město neinformoval. "Cosi jsme zaslechli, ale nic oficiálního. Asi má skutečně výhrady k některým bodům smlouvy," poznamenal. Heřmánkovi prý nechtěl nikdo nic diktovat, určité kontrolní mechanismy ale ve smlouvě podle mluvčího být musejí.

"Měl podle ní dostávat od města ročně dotaci 15 miliónů korun. Byl to jen návrh smlouvy, o které se může dále jednat," uvedl Kaválek. Dramaturgický plán pod dohledem radnice

O tom ale Heřmánek nechce ani slyšet. Podle něj je postup karlovarských radních neseriózní. "Velmi jsem se pobavil, kdybych to věděl předem, vůbec bych se do výběrového řízení nehlásil," řekl. Na začátku prý dostal návrh smlouvy, v němž nic podobného nebylo. "Teď tu stojí, že v případě neakceptování připomínek radních v souvislosti s dramaturgickým plánem je to důvod k rozvázání nájemní smlouvy," dodal.

Heřmánek prý přípravě projektu na převzetí karlovarského divadla věnoval hodně času. "Nechtěl jsem se do toho vrhat střemhlav. Měl jsem určitý plán, jak situaci v Karlových Varech řešit. Teď jsem dostal signál, že to není zcela v pořádku a mohlo by se něco podobného opakovat. Mrzí mě to," poznamenal.

O pronájem Městského divadla v Karlových Varech měli vedle Heřmánka zájem také herec a ředitel Divadla Na Fidlovačce Tomáš Töpfer, obchodní společnost Giordano Praha, Letitia - spolek pro rekonstrukci a obnovu Branického divadla Praha a Divadlo J. K. Tyla Plzeň. Na pronájmu divadla se karlovarští zastupitelé shodli koncem března, když je zrušili jako příspěvkovou organizaci města.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám