Hlavní obsah

Herečka Nikol Moravcová: Svět povrchních pipinek není nic pro mě

Právo, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český šoubyznys objevil novou mladou a krásnou blondýnku. Jako Dívka Sen se Nikol Moravcová objevila v 3D muzikálové pohádce V peřině. Divákům je ale povědomá hlavně z reklamy na bankovní půjčku nebo ze seriálu Dokonalý svět. Do světel ramp mířila Nikol už od dětství, které prožila v Mostě. „Rodiče jsou podnikatelé, ale já jsem tíhla k jinému světu,“ řekla Právu Nikol.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Nikol Moravcová

Článek

Jste holka z Mostu, jaká byla vaše cesta k modelingu a herectví?

Na střední škole jsem studovala obor aplikovaná výpočetní technika, který s mojí současnou profesí nemá společného vůbec nic. V patnácti jsem si nebyla jistá, co bych přesně chtěla dělat, a tuhle školu jsem si vybrala kvůli jazykům. Pak jsme se ale celá rodina přestěhovali do Prahy a já se rozhodla pro soukromou vysokou školu. A chtěla jsem si na ni vydělat sama. Už jsem sice trochu dělala modeling, ale chození přehlídek není moc dobře placené. Tak jsem začala chodit na castingy k reklamám, abych měla na školné.

Kolik jste potřebovala?

Padesát tisíc ročně. Tehdy stačila i jedna reklama a měla jsem zaplaceno na celý rok, ale rok od roku je to hůř placené. Jsem ráda, že už mám titul v kapse. Reklam jsem udělala několik, nejen do Česka, ale i do zahraničí. A díky nim mě pak začali zvát nejen na modelingové, ale i na herecké castingy. A tak jsem se dostala do seriálu Dokonalý svět a pak do filmu V peřině.

Kdy jste začala s modelingem?

Vzhledem k tomu, že mám výšku metr osmdesát, už někdy v patnácti mne oslovovali hledači modelingových agentur. Chtěla jsem spíš fotit než předvádět na přehlídkách. Nějak mne to netáhlo. Nebavilo mne ani dodržovat předepsané míry. A navíc jsem chtěla být sama za sebe, ne jen chodit po molu. Účastnila jsem se různých lokálních soutěží Miss, kde jsem i vyhrávala. Dokonce jsem se dostala do Řecka na finále soutěže Miss Europe Junior. Ale ten svět povrchních pipinek nebyl nic pro mě.

To, že za mne zpívá Helena Zeťová, hodně lidí vůbec nepoznalo. Teď mi chodí nabídky, jestli bych nemohla akci moderovat a zároveň tam zazpívat,
řekla Nikol

Nechtěla jste kvůli modelingu hubnout?

Nechtěla jsem se přizpůsobovat trendu. Moje proporce prostě nejsou ideálními mírami modelek. Mám větší zadek, sportovnější postavu. Dělala jsem atletiku, volejbal, předcvičuju aerobik. Mám na sobě svaly, ne kosti. A také jsem se nechtěla zaměřovat jenom na vzhled.

Vaši rodiče jsou oba podnikatelé. Proč jste se vydala na uměleckou dráhu?

Naši jsou trochu extrovertní a excentričtí. To mám po nich. Maminka se věnovala módnímu návrhářství, tatínek dělá mořská akvária a ta musí prezentovat také jako malou velkou show.

Jak vlastně probíhal casting na film V peřině?

Casting dělala stejná agentura, se kterou jsem točila reklamu na bankovní půjčku. Oslovili mne, já jsem zrovna pracovala v tureckém Istanbulu. Vůbec se mi nechtělo odjíždět. Měla jsem tam spoustu práce. Fotila jsem svatební šaty, každý den jeden katalog. Už jsem ani nemusela obcházet žádné konkurzy, nabídky se mi hrnuly a vydělávala jsem hodně peněz. Vyhovoval mi zahraniční trh, pět měsíců, které jsem tam strávila, mne obohatilo i kulturně. A najednou tohle. Agentura mi ale naznačila, že bych roli mohla dostat, že nepojedu jen tak na blind. Letěla jsem na kamerové zkoušky, dostala scénář, potkala se tam zrovna s Aničkou Stropnickou a dostala roli opravdu hned napoprvé.

Nevadilo, že neumíte zpívat? Ve filmu za vás zpěv vzala Helena Zeťová.

Na castingu jsem zkoušela i zpívat, ale nedala jsem ho o tóninu výš. To, že za mne zpívá Helena Zeťová, hodně lidí vůbec nepoznalo. Teď mi chodí nabídky, jestli bych nemohla akci moderovat a zároveň tam zazpívat. Ale možná budu spolupracovat na soundtracku k filmu.

Takže jste se zpívat učila?

Vyzkoušela jsem úplně všechno. Jako velmi hyperaktivní dítě mě rodiče tahali po všech možných kroužcích, aby zjistili, kde mě snesou a kde to zároveň vydržím i já. Kreslení bylo marné, protože jsem tam nesměla mluvit. Na zpívání jsem taky musela být ticho a poslouchat nějakou nauku. Herectví bylo ideální, tam jsem se vybouřila.

Nejste už alergická na to, když vás pořád poznávají hlavně jako nevěstu staříka nad hrobem z televizní reklamy?

Už mi to začíná vadit. Čekala jsem, že si mě zapamatují třeba z Dokonalého světa. Z jiných reklam si mě nepamatoval nikdo a točila jsem jich vážně víc. Ale já nechci být holka z reklamy. Teď jsem ovšem pro děti ztělesněním princezny, což je krásné.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Nikol po premiéře filmu V peřině.

Oslovili vás i filmoví producenti?

Přes léto se netočí a na kamerové zkoušky na pozdější projekty nechodím, protože opravdu chci odjet. Je dobré si dát v nejlepším pauzu. Teď jsem za filmovou herečku v prvním celovečerním českém 3D filmu a nechci hrát v nekonečném seriálu. I když vím, že jednou k tomu stejně dojde. Ale za nabídky na moderování jsem vděčná. Honorář za pár hodin práce je mnohem lepší než za celodenní natáčení.

Jste tedy i moderátorka?

Je to vlastně moje hlavní práce, protože je pravidelná. Dokážu se v ní nejvíc projevit sama za sebe. Kromě různých společenských akcí natáčím reportáže pro Fashion TV. A to už hodně let, kdy televize vystřídala několik majitelů. Roky jsem to dělala sama. Teď mám novou kolegyni, Hanu Svobodovou.

Nedávno jste zmínila, že byste se chtěla pracovně přesunout do zahraničí. V jakém je to stadiu?

Je to v realizační fázi. Sháním si agenturu, mám několik kontaktů v Los Angeles, kam bych chtěla odjet do Vánoc. Ještě ale uvažuji nad Kapským Městem, kde mi slíbili lepší podmínky. Všechno se ještě uvidí. Konkrétně to začnu řešit v září. V létě mám ještě hodně práce v Česku.

Ale stejně budete muset nějaké pracovní aktivity přerušit, ne?

Právě proto jsem třeba na Fashion TV říkala, že bude dobré mít na Českou republiku dvě tváře. A tak se ke mně hledala brunetka, jíž se stala Hanka Svobodová. Přes léto se do toho dostane, zaučí se, předám jí nějaké rady a ona to zvládne.

Reklama

Související články

Nová alba: Vilém Čok, The Horrors nebo Cold

Samé zajímavé rockové nářezy vycházejí ve třetím prázdninovém týdnu. Na své si v něm přijdou jak milovníci tradičního českého bigbítu, pro něž je tu novinka...

Do kin přijde nová pohádka Modrý tygr

Kus za karlínským viaduktem, mezi oprýskanými činžáky, vyrostla malá botanická zahrada. Není naplněním úpěnlivého volání Pražanů za zelenější metropoli, její...

Výběr článků

Načítám