Hlavní obsah

Herečka a dcera zpěváka Aerosmith Liv Tylerová točí nezávislou romantiku

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká herečka Liv Tylerová, dcera rockové hvězdy Stevena Tylera, natočí nezávislou romantickou komedii The Romantics. Příběh napsala scenáristka a režisérka Galt Niederhofferová.

Článek

Natáčení začíná už toto léto. Niederhofferová pro film adaptovala svůj vlastní román, jehož děj se točí okolo svatby, která se má konat na mořském pobřeží. Sedm přátel se tam setká, aby oslavilo svatbu svých známých. Atraktivní Laura, kterou hraje Liv Tylerová, se ale více než přátelsky zajímá o ženicha, a mezi ní a nevěstou tak vzniká napětí.

Tylerová se v poslední době objevuje v typických pop-cornových produkcích (sci-fi Neuvěřitelný Hulk nebo horor Oni), má však na kontě i kritikou oceňované filmy.  

Jednatřicetiletá herečka se narodila v roce 1977 v americkém Portlandu. Žila s matkou a svého skutečného otce Stevena Tylera dlouho neznala. Teprve později přejala příjmení Tyler od frontmana skupiny Aerosmith, jemuž je velmi nápadně podobná, a Tyler ji pomohl v kariéře, když ji začátkem devadesátých let obsadil do role rozdováděné teenagerky ve slavném videoklipu Crazy.

Liv se pak začínala pokoušet o kariéru herečky. Jejím nijak zvlášť oslnivým debutem se stal thriller Němý svědek, nicméně prorazila a brzy natočila i uznávané filmy jako Svůdná krása a Oněgin. Nejslavnější položkou jejího životopisu zřejmě navždy zůstane fantasy trilogie Pán prstenů, která sklidila obrovský úspěch po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám