Hlavní obsah

Hendrix ze sklepa na DVD, Nirvana na vinyl

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se podívá Janie Hendrixová do sklepa, vždycky z toho kouká nějaká utajená nahrávka nebo alespoň záběry ze zákulisí. Nevlastní sestra Jimiho Hendrixe, která v současné době spravuje pozůstalost po fenomenálním kytaristovi, chystá letos dvě CD a DVD.

Článek

V archívu je podle Janie Hendrixové dost hudby, kterou lze vydávat "dalších 10 let“. Dvě desky by měly vyjít už tento rok a zlatým hřeben asi bude DVD s neznámými záběry ze zákulisí pocházejícími z roku 1969. DVD má být uděláno "ve stylu reality-show". Co přesně to znamená, však vydavatel neobjasnil.

Nejen rodinní příslušníci čas od času přijdou s nějakou hendrixovskou nahrávkou. Loni se do domácího úklidu pustil Stephen Stills z americké skupiny Crosby, Stills and Nash a našel pásky z let 1969-1970. Server MusicRadar uvedl, že se podobné pásky u Stillse v minulosti už objevily, u některých z nich ale vznikly pochyby o pravosti. Jisté je, že Stills s Hendrixem hrál často a společná písnička vyšla i na Stillsově sólovém debutu v roce 1970.

Pro skutečné fajnšmekry je pak určeno nové vydání klasických alb americké skupiny Nirvana na vinylu. Společnost Original Recordings Group vydá ještě letos Nevermind, In Utero a MTV Unplugged, Sub Pop zase Bleach.

Reklama

Výběr článků

Načítám