Hlavní obsah

V Praze se bude vzpomínat na Freddieho Mercuryho

Právo, jaš

Hard Rock International letos opět připomene zpěváka britské skupiny Queen Freddieho Mercuryho. Tentokrát je připravena týdenní akce Freddie for a Week. Slavit se bude i v pražském Hard Rock Cafe.

Foto: ČTK

Fenomenální Freddie Mercury.

Článek

Oslava bude odstartována ve čtvrtek 5. září, v den nedožitých Mercuryho narozenin, a potrvá do 12. září. Poctu hudební legendě vzdá Hard Rock Cafe Praha tematickými akcemi, časově omezenou nabídkou milkshaku, jenž obsahuje kombinaci bourbonu a tmavého rumu, a také exkluzivní řadou merchandise produktů, jejichž prodej podpoří nadaci Mercury Phoenix Trust.

Tato charitativní organizace byla založena členy kapely Queen Brianem Mayem a Rogerem Taylorem a jejich manažerem Jimem Beachem jako vzpomínka na zesnulého zpěváka. Jejím účelem je podpora globálního boje proti AIDS. V prodeji budou rovněž tradiční knírky a celý výtěžek z jejich prodeje bude věnován Mercury Phoenix Trustu.

Freddie Mercury se narodil v Zanzibaru jako Farrokh Bulsara. Členem skupiny Queen byl od roku 1970 až do svého skonu 24. listopadu 1991. Bylo mu 45 let a podlehl nemoci AIDS.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám