Hlavní obsah

Gott vydal v Německu novou desku

Právo, Věra Míšková

Nová deska Karla Gotta Ich hab gelernt zu lieben vychází tento týden na německém trhu. Podíleli se na ní kromě známého německého skladatele Hermanna Weindorfa i čeští autoři. Petr a Pavel Ormovi napsali Gottovi dvě písně speciálně pro německé publikum. Autorem textů je tradičně Gottův dvorní textař pro Německo Filip Albrecht.

Foto: Zdroj DPB Ostrava

Anketa v Divadle Petra Bezruče Ostravě : Bezruč sobě. Z inscenace Čekání na Godota.

Článek

Autor textů Právu řekl: "Po velkém úspěchu Karlova hitu Jede Nacht před dvěma lety jsme si nechali dostatek času, aby nová deska byla žánrově co nejširší a zajímavá i pro mladší publikum. Myslím, že některé nové písně se určitě objeví i v české verzi."

Deska vznikala více než rok a připravovala se převážně v Praze, což je také důvod, proč se na repertoáru podíleli čeští skladatelé. "Pro nás neobvyklá spolupráce s českými skladateli představovala zajímavou zkušenost. Zejména pro budoucnost je to zajímavá myšlenka na mezinárodní kooperaci." uvedl Filip Albrecht, který v současné době pracuje i jako manažer a producent Heleny Vondráčkové a v zahraničí připravuje její nové CD.

Reklama

Výběr článků

Načítám