Hlavní obsah

Gott: Do pěveckého důchodu ještě nejdu

Právo, Jiří Tlučhoř
PRAHA

"Je to skoro celé nepravdivé a jsem naštvaný," řekl Právu zpěvák Karel Gott v reakci na pondělní informace bulvárního tisku, že odchází do důchodu. "Jediné co mohu potvrdit, je, že mě vyzvala Pražská správa sociálního zabezpečení k jednání o přiznání důchodu, protože jsem si na něj celá léta platil. V červenci mi bude 65 a mám na to tedy věk," dodal.

Foto: Jiří Grauer

Jihočeský jazzový festival ČEZ 2014

Článek

Mnohonásobný slavík je právě v Německu a Právo ho zastihlo při práci ve studiu. Nejvíc mu podle jeho slov vadí, že si novináři vymysleli výši jeho důchodu, která by měla činit téměř 100 tisíc korun měsíčně. "To je absolutní nesmysl, dosud na úřadu výši důchodu nevypočetli, tak se jen nestačím divit, jak k této částce noviny došly a ještě ji zveřejnily na titulní stránce. Navíc jsem si zjistil, že takový důchod u nás neexistuje, snad jen s výjimkou prezidentské renty, kterou musí odsouhlasit parlament. Já jsem ale běžný občan a žádné výjimky se na mě nevztahují."

V tisku se rovněž psalo, že jeho roční příjem činí minimálně 10 miliónů korun. "Opět je to nesmysl, tolik peněz jsem pohromadě nikdy neviděl. Stačí si to spočítat. Za rok udělám pár gala, jednou za dva roky turné. Když si odmyslíte ty obrovské daně, které platím, tak k této částce určitě nedojdete," řekl Gott. O tom, že by se chystal do pěveckého důchodu, nechtěl nejslavnější český zpěvák ani slyšet. "To bylo opravdu plácnutí do vody," dodal na adresu bulvárního tisku. "Navíc se divím, jak mohly informace ze státního úřadu uniknout, když ani mí nejbližší nevědí o tom, že jsem byl vyzván k jednání o důchodu."

Anketa

Dovedete si představit Karla Gotta jako důchodce?
Ano
57,6 %
Ne
42,4 %
Celkem hlasovalo 330 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám