Hlavní obsah

Goldie a Garnier zahrají u Proboštských jezer

Novinky, Alex Švamberk
PRAHA

Pod fádním názvem Open Air Field se skrývá jeden z největších festivalů taneční elektronické hudby v České republice. Hlavními hvězdami letošního ročníku, který se již tradičně koná u Proboštských jezer v noci z pátku na sobotu , jsou Laurent Garnier, guru junglu Goldie a skupina System 7. Na sedmi scénách vystoupí na 70 účinkujících a souborů.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorování ptáků je oblíbeným koníčkem všech generací.

Článek

Na hlavní scéně se objeví vedle Systemu 7 a Laurenta Garniera také Tom Middleton, který se věnuje ambientnímu house, či hvězdy tuzemského hip hopu Indy a Wich nebo  DJové Loutka a Orbith, který byl vyhlášen DJem roku.

Garnier a Hillage

Laurent Garnier stál u kolébku fenoménu označovaného jako french-touch. Je totiž nejen jediným francouzským DJem, který byl residentem manchesterské Haciendy, ale také je spolumajitelem vydavatelství F-communications, na němž vydává většina předních představitelů francouzské scény.

System 7, kteří vystoupí živě, jsou velmi výjimečným zjevem na taneční scéně. Jejich kořeny sahají až k psychedelickému undergroundu 70 let. Jejich zakladatelem je kytarista Steve Hillage, který hrál v polovině 70. let v progresivní undergroundové skupině Gong. Na sólové dráze se pak věnoval space rocku, ve kterém dával stále větší prostor elektronice a ambientním prvkům. System 7, jejichž debutové album vyšlo v roce 1990, však nejsou jediným projektem Steva Hillage. Hraje také na deskách Rachida Tahy.

Goldie a ostatní

První hvězda jungle a drum´n ´bassu, spolupracovník Björk Goldie vystoupí na scéně Shadowbox Jungle Zoo. Další scéna bude věnována acid jazzu, kde se kromě Djů z Jazzanovy poprvé představí naživo i domácí soubor ZKA4T. Chybět nebudou ani Blame, věnující se d´n´b, či breakbeatoví B. L. I. M.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám