Hlavní obsah

Gentleman z Německa jede na reggae vlně

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Gentleman a jeho kapela Far East Band jsou dalším důkazem, že v německy mluvících zemích se dělá překvapivě kvalitní reggae hudba. V pražské Lucerně se můžete přesvědčit osobně 21. listopadu.

Článek

Getleman právě vydal čtvrtou desku Another Intensity. Vznikala zčásti na Jamajce a najdete na ní i hosty jako je např. Diana King, Sizzla, Alborosie nebo Daddy Rings & Jack Radics.

"Gentleman je zpěvákem, který propojil v Německu i okolních státech scény reggae, dancehallu a hiphopu. I jeho pražský koncert na jaře 2006 byl takřka vyprodaný, proto jsme se rozhodli, že v rámci jeho Another Intensity turné k novému albu uspořádáme tento koncert ve velkém stylu - ve Velkém sále pražské Lucerny. O tom, že v tomto secesním prostoru bude někdy reggae akce, se nám do nedávna ani nesnilo," uvedl za organizátory Lukáš Kolíbal.

K velkému koncertu patří i předkapela a tentokrát zahrají hned dvě. Společně s Gentlemanem dorazí z Německa Martin Jondo, jehož album Echo & Smoke bylo vyhlášeno čtenáři časopisu Riddim za nejlepší německou desku roku 2006, a ze Slovenska dorazí u nás dobře známá kapela Polemic. Lístky jsou v prodeji v síti Ticketpro.

Pusťte si Gentlemanův videoklip zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám