Hlavní obsah

Genesis novou desku neplánují

Právo, Jaroslav Špulák
PRAHA

Ve středu večer se na parkovišti vedle Sazka Areny v Praze představí skupina Genesis. V Česku vystoupí podruhé. Její aktuální sestavu tvoří zpěvák Phil Collins, baskytarista Mike Rutheford a klávesista Tony Banks. Na pódiu jim budou sekundovat bubeník Chester Thompson a kytarista Daryl Stuermer.

Článek

Turné nazvané Turn It On Again začalo 11. června v Helsinkách. V úterý skupina koncertovala v rakouském Linci a z Prahy putuje do polského Chorzówa.

Každý z třidvaceti evropských koncertů se nahrává a výběr toho nejlepšího vyjde v dvojalbové edici Collectors Edition Box. V limitovaném nákladu kapela plánuje též vydat záznamy všech vystoupení.

Novou desku nechystají

Novou řadovou desku ale Genesis nechystají. Tony Banks k tomu řekl: "Mohu pouze potvrdit, že jsme se po patnácti letech domluvili na koncertech. Žádné nové písničky nejsou v plánu."

Nevyloučil ovšem, že by se během následujících let mohli na pódiu objevit posíleni o zpěváka Petera Gabriela a kytaristu Steva Hacketta, který v Genesis rovněž hrál.

"Jsme v neustálém kontaktu, ale domluva s Gabrielem bývá složitá. Je to génius a s nimi to jinak nejde. Myslím ale, že během dvou tří let bychom mohli odehrát alespoň jeden společný koncert v klasické sestavě, tedy s Gabrielem i Hackettem."

Podezření, že se kapela vrátila na koncertní pódia z finančních důvodů, vyvrátil Phil Collins: "Je absolutní shoda okolností, že se jiné kapely vrací na scénu v době, kdy jsme se tak rozhodli i my. Důvody nejsou finanční. Jsme všichni dostatečně zámožní a neharcujeme se kvůli dalším dvěma miliónům dolarů. Kdyby šlo o peníze, připravili bychom mnohem víc koncertů."

Genesis, kteří vznikli v roce 1967 a prodali na 150 miliónů alb, ve středu začnou hrát ve 20 hodin a v jejich setlistu je pětadvacet písniček. Mimo jiné zazní Behind The Lines, Turn It On Again, Afterglow, Hold On My Heart, Invisible Touch, Mama, I Can't Dance, Land Of Confusion a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám