Hlavní obsah

Futurum bude v březnu patřit punkovému festivalu zahraničních kapel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V neděli 23. března v pražském klubu Futurum uskuteční funkový festival, na němž vystoupí 6 zahraničních kapel. Hlavními hvězdami budou američtí U.S. Bombs, k nimž se vrátil kytarista Kerry Martinez. Během večera se představí i v ČR velmi oblíbení britští Deadline, kteří se věnují streetpunku.

Článek

U.S. Bomb patří k legendám amerického punku. Vede je Duane Peters, který byl nejen jedním z prvním amerických punkerů, ale je současně jedním z pionýrů skateboardingu, přičemž sám vymyslel několik nových prvků. Kapela, která se drží klasického pojetí punku a la Clash, se prosadila v devadesátých letech, na tehdy populární pop punk Green Day a Offspring se ale dívá svrchu. V současném obsazení U.S. Bombs opět působí kytarista Kerry Martinez, novým baskytaristou je Heiko z One Man Army a jedná se i o účasti bubeníka Chipa Hanny, který se nyní věnuje především country.

Streetpunkoví Deadline si v ČR vybudovali během několika let velké zázemí fanoušků, k čemuž nemalou měrou přispěla i energická a stylová zpěvačka Liz.

Během večera vystoupí i kanadští Creepshow, jejichž divé psychobilly zaujalo před Mad Sin, na glam rock zaměřený veterán Adam Bomb, bostonští Darkbuster a němečtí punkrockoví Radio Dead Ones.

Reklama

Související témata:

Související články

Punk v Matrixu

Pět punkových skupiny se představí v sobotu od 19 hodin v žižkovském klubu Matrix. Hlavní hvězdou jsou američtí US Bomb vedení zpěvákem Duanem Petersem, kteří...

Punkové Deadline táhne hlas zpěvačky

Britská punková skupina Deadline se zpěvačkou Liz vystoupí v úterý v pražském klubu Futurum. Deadline dobře zná tuzemské publikum, loni na jaře slavili úspěch...

Výběr článků

Načítám