Hlavní obsah

Flatleyho Keltský tygr zrušen kvůli pohyblivým obrazovkám

PRAHA

V úterý měla v Praze na strahovském stadionu vypuknout světová premiéra taneční megashow Keltský tygr, choreografa a tanečníka Michaela Flatleyho. Důvodem pro zrušení představení je údajně nedostatečné technické zázemí, které nevyhovovalo Flatleyho požadavkům.

Článek

Problém nastal s instalací pohyblivých obrazovek a povětrnostními podmínkami, které celou práci komplikovaly, sdělil ve středu Novinkám za pořádající agenturu Pragokoncert Jiří Daron. "Kvůli chybě, kterou jsme objevili v 18. hodin, nebylo možné představení uskutečnit."

Daron přirovnal závažnost závady k startu raketoplánu, který nemůže odletět. "Pan Flatley a jeho kolegové byli z celé záležitosti velmi zklamaní. Na Keltském tygrovi pracovali rok. Bohužel scéna v Praze nebyla perfektně připravena, aby splňovala jeho požadavky."

Dodal, že příští týden padne definitivní rozhodnutí, kdy se bude náhradní představení konat. "Snažíme se vyjednat přelom srpna a září, abychom stihli ještě před Ruskem světovou premiéru. Samozřejmě lístky stále platí. Problém s překládáním koncertů neřešíme poprvé, náhradní koncerty jsme museli zajišťovat už u koncertů Jethro Tull a Manowar." Doplnil, že v těchto případech není obvyklé vyplácet cestovní náhrady. Americkou premiéru má Keltský tygr 27. září.

Organizátoři z Pragokoncertu, kteří zajišťovali prodej vstupenek, se o zásadní změně programu dozvěděli až v úterý kolem 17. hodiny, přestože na strahovském stadionu pracovali již tři dny.

Vstupenky zůstávají v platnosti

Majitelé vstupenek byli o zrušeném představení informováni až na místě z vyvěšených plakátů.

"Problém byl v tom, že zkouška se konala až v den představení, protože tři dny se stavěla scéna a z toho dva dny silně pršelo. Nebylo možné do večerní show všechno zrealizovat," uvedla pracovnice Pragokoncertu. "Nakonec ale nebyli spokojeni s technickým zázemím, které podle nich nesplňovalo podmínky pro kvalitní premiérové představení."

Prodáno bylo přes sedm tisíc lístků, což je vzhledem k 15tisícové kapacitě stadionu podprůměr. Flatleyho projekty zpravidla vyprodávají sály a stadiony, předpremiéru, která se konala v Budapešti, vidělo přes 25 tisíc diváků.  

Agentura Pragokoncert prozatím peníze za vstupenky, jejichž cena se pohybuje mezi 290 až 7990 korun, nevrací. Vstupenky zůstávají v platnosti, nemění se ani místo konání akce a náhradní termín pořadatelé oznámí v nejbližších dnech.

Podle americkoirského choreografa Flatleyho Keltský tygr vypráví o historii irského národa, o jeho útlaku, bojích za nezávislost, úpadku, ale i pozvednutí ducha irského národa. To vše měl formou tance, zpěvů  a hudby předvést taneční mistr společně s 55 tanečníky a zpěváky.

Pražské publikum už několikrát oslovilo představení Lord of the Dance, po kterém se také Flatleyův soubor jmenuje.

Rozhovor s Michaelem Flatleym naleznete zde .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám