Hlavní obsah

Finále Chalupeckého ceny v Brně

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Moravské galerii v Brně v Pražákově paláci se ve čtvrtek otevřela výstava finalistů 26. ročníku Ceny Jindřicha Chalupeckého pro výtvarné umělce do 35 let.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Finalistka Ceny Jindřicha Chalupeckého 2015 Pavla Sceranková

Článek

Vystavují Vojtěch Fröhlich, Lukáš Karbus, Barbora Kleinhamplová, Pavla Sceranková a Pavel Sterec. V jejich tvorbě převažuje využití moderních technologií a nových médií pro vizuální efekty.

„S umělci jsme se shodli v tom, že nám jde především o možnost představit výstavu, která bude fungovat jako celek a moment soutěžení tu nebude natolik zdůrazněn. Jednotlivé projekty se prostorově a mnohdy i tematicky prolínají a poukazují na možnosti současného umění vyjadřovat se k době, ve které žijeme, zcela jedinečným jazykem,“ charakterizovala výstavu Karina Kottová, ředitelka Společnosti Jindřicha Chalupeckého.

Slavnostní vyhlášení vítěze 26. ročníku Ceny Jindřicha Chalupeckého se uskuteční 20. listopadu v Besedním domě Filharmonie Brno.

Soutěžní výstava v Brně potrvá do 17. ledna 2016.

Pražská Národní galerie nabídne od úterý ve Veletržním paláci přehlídku Silver Lining, která ve stejném termínu představí pětadvacetiletou historii Chalupeckého ceny a umělecká díla jejích laureátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám