Hlavní obsah

Filmový festival Klapka 2008 láká na amatérské filmy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ročník kladenského filmového festivalu Klapka 2008, který se uskuteční v sobotu 1. března, láká diváky na amatérské a nekomerční filmy různých žánrů. Krom projekcí bude v rámci festivalu možné zhlédnout fotografickou výstavu nebo se zaposlouchat do jedné ze dvou vystupujících skupin.

Článek

Myšlenkou prvního filmového festivalu na Kladně - Klapka 2008, je dát prostor amatérskému filmu z celé republiky, který se často v podobě kvalitních snímků ocitá v šuplících. Rozhodujícím pro vybrání zaslaného počinu není technická kvalita, ale kvalita obsahu sdělení či myšlenky. Jelikož chce festival nabídnout široké spektrum žánrů, je volnost autorů maximální, a to i co se týká délky filmů, která je limitována třiceti minutami.

Jednotlivé snímky mohou diváci posílat do 1. února. Z příspěvků posléze organizátoři vyberou ty, které budou na akci promítnuty. Nejlepší práce budou v závěru ohodnoceny.

„Chceme rozšířit kulturní nabídku v Kladně o nový typ festivalu. Dát prostor lidem, kteří se na svět dívají přes hledáček kamery. Připravit příjemné odpoledne a večer pro filmové fanoušky i pro ty, kteří chtějí vědět co je na Kladně nového,“ uvedla prezidentka festivalu Helena Valtová.

V den festivalu proběhne krom projekce filmů v Kladenském divadélku také fotografická výstava, která je se čtyřmi širokými tématy zaměřenými na město Kladno také soutěžní. Celý večer pak uzavře koncert dvou kapel.

Více informací naleznete zde. Snímky do fotografické soutěže Klapka 2008 je možné zasílat do 10. února, více informací k fotosoutěži najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám