Hlavní obsah

Filmové premiéry: Warcraft: První střet, V zajetí démonů 2, Oslněni sluncem, Realita, Assassin a Musíme se sejít

Právo, Věra Míšková

Fanoušci populární počítačové hry přivítají celovečerní film Warcraft: První střet. Role manželů Lorraine a Eda Warrenových si ve filmu V zajetí démonů 2 zopakovali Vera Farmiga a Patrick Wilson. Oslněni sluncem je příběh plný intrik, žárlivosti a vášní. Absurdní humor, snové pasáže i hudbu Philipa Glasse nabízí film Realita.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 22. týden

Článek

Warcraft: První střet

Upoutávka na film Warcraft První střetVideo: CinemArt CZ

Azerozh je mírumilovné království lidí, vládne mu moudrý král, bezpečnost hlídá Strážce a vojsku velí rytíř Lothar. Draneor je říše plná svárů znepřátelených ras Orků, které spojí až strašlivá nákaza, která v jejich zemi ničí veškerý život. Jejich vůdce vytvoří s pomocí temné magie portál, jímž mohou Orkové proniknout do jiného světa, a ten si urvat pro sebe.

Warcraft: První střet, USA 2016, 123 min., režie: Duncan Jones, hrají: Travis Fimmel, Ben Foster, Paula Pattonová a další.

V zajetí démonů 2

Upoutávka na film V zajetí démonů 2Video: Freeman Ent.

Manželský pár Lorraine a Ed Warrenovi odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit. Budou se snažit pomoci svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy.

V zajetí démonů 2, USA 2016, horor, 134 min., režie: James Wan, hrají: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O´Connorová a další.

Oslněni sluncem

Upoutávka na film Oslněni sluncemVideo: Bioscop

Slavná rocková hvězda Marianne tráví pooperační rekonvalescenci  na slunečném ostrově v Itálii s partnerem Paulem. Idyla je narušena příjezdem jejího starého přítele Harryho a jeho dcery Penelope. Radost ze setkání se mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry a žárlivosti.

Oslněni sluncem, Itálie/ Francie 2015, mysteriózní drama, 124 min., režie: Luca Guadagnino, hrají: Tilda Swintonová, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnsonová a další.

Realita

Upoutávka na film RealitaVideo: Aerofilms

Nesmělému filmaři Jasonovi se může splnit sen. Bohatý producent Bob Marshall souhlasí, že zafinancuje jeho hororový film. S jedinou podmínkou: Jason má 48 hodin na to, aby objevil nejlepší výkřik v historii filmu. Jeho hledání se však postupně mění v noční můru.

Realita, Francie/ USA 2014, komedie/ drama, 95 min., režie Quentin Dupieux, hrají Alain Chabat, Jonathan Lambert, Jon Heder, Kyla Kenedyová, Eric Wareheim a další...

Assassin

Upoutávka na film AssassinVideo: Film Europe

Hrdinkou film je profesionální vražedkyně Nie Yinniang, která poté, co selže ve svém úkolu, dostává od své paní rozkaz vrátit se do svého rodného kraje a zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena – svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně.

Assassin, Tchajwan/ Čína/ Hongkong 2015, akční drama, 105 min., režie: Siao Sien Chou, hrají:  Qi Shu, Chen Chang, Satoši Cumabuki, Ethan Ruan a další.

Musíme se sejít

Upoutávka na film Musíme se sejítVideo: CrazyDay

Čtyři dobří přátelé z mládí – Karel, Filip, Pupík a Caprio – se rozhodnou, že navštíví kemp svého mládí, a to na kolech. Na poslední chvíli však Karel dostane na starost svého dospívajícího syna Juru, který stejně jako jeho otec není ani trochu rád, že by spolu měli strávit několik dní. Všechno je však již naplánováno, a tak v duchu Karlova vojenského hesla „Jen my, instinkt a příroda" vyrážejí na cestu.

Musíme se sejít, ČR 2016, komedie, 80 min., režie: David Král, hrají: Karel Hynek, Dominik Heřman Lev, Arnošt Frauenberg, Radek Petráš, Roman Kamiš a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám