Hlavní obsah

Filmové premiéry: V nitru Llewyna Davise, Babovřesky 2, Zachraňte pana Bankse a Bella a Sebastián

Právo, Věra Míšková

Novinka bratrů Coenových nese název V nitru Llewyna Davise. Milovníci filmu Babovřesky režiséra Zdeňka Trošky se dočkali, do kin jde pokračování. Úsilí Walta Disneye získat práva k románu Mary Poppins přibližuje film Zachraňte pana Bankse. Nikdo z pamětníků asi dodnes nezapomněl na televizní seriál Bella a Sebastián o přátelství velkého psa a malého kluka. Nyní poprvé přichází na filmové plátno.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 8. týden

Článek

V nitru Llewyna Davise

Upoutávka na film V nitru Llewyna DaviseVideo: Blue Sky Film

Příběh ambiciózního a talentovaného muzikanta, který se snaží získat uznání, se odehrává v New Yorku 1961. Llewyn se bez peněz a trvalé adresy protlouká životem a přespává u ztenčujícího se počtu kamarádů. Jako šance se jeví cesta do Chicaga…

V nitru Llewyna Davise, USA 2013, drama, 105 min., režie: Ethan a Joel Coenové, hrají: John Goodman, Justin Timberlake, Carey Mulliganová a další.

Babovřesky 2

Upoutávka na film Babovřesky 2Video: Falcon

Děj začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu. Horáčkovou napadne pozvat vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí některý všimne. Zápletka se dále točí okolo pomsty starostovi Stehlíkovi a nad vším bdí mladý farář s dvojsmyslným jménem….

Babovřesky 2, ČR 2014, komedie, 110 min., režie: Zdeněk Troška, hrají: Lukáš Langmajer, Jana Synková, Veronika Žilková, Lucie Vondráčková, Pavel Kikinčuk, Bronislav Kotiš, Jan Dolanský a další.

Zachraňte pana Bankse

Upoutávka na film Zachraňte pana BankseVideo: Falcon

Spisovatelka P. L. Traversová léta odmítala udělit souhlas k právům na milovanou postavu a knihu Mary Poppins. V roce 1961 se poprvé sešla s Waltem Disneyem. Během následujících dvou týdnů se Disney snaží všemožně vyjít Traversové vstříc. Ale až když se v duchu sám přenese do dětství, je schopen chápat její démony a nakonec spolu vytvoří jedno z nejpůsobivějších filmových děl.

Zachraňte pana Bankse, USA 2013, životopisný, 126 min., režie: John Lee Hancock, hrají: Emma Thompsonová, Tom Hanks, Paul Giamatti, Rachel Griffithsová, Kathy Bakerová, Colin Farrell a další.

Bella a Sebastián

Upoutávka na film Bella a SebastiánVideo: Bontonfilm

Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s velkým horským psem, divokou fenkou Bellou. Spolu pak zažívají mnohá dobrodružství včetně toho největšího, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války.

Bella a Sebastián, Francie 2014, dětský dobrodružný, 95 min., režie: Nicolas Vanier, hrají: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier, Andreas Pietschmann a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám