Hlavní obsah

Filmové premiéry: Tiché místo, Neznámý voják, Pomsta a Kluci z hor

Právo, Věra Míšková

Emily Bluntová hraje v hororovém dramatu Tiché místo. Válečné drama Neznámý voják vypráví o jednotce finských vojáků bojujících proti agresivnímu Sovětskému svazu. O tom, že se nevyplatí brát dívku na pánskou jízdu, je drama Pomsta. Martin Dejdar a Jiří Lábus hrají v komedii Kluci z hor.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Tiché místo

tiché místo trailerVideo: CinemArt

Lee a Evelyn vychovávají tři děti a všichni jsou zatím naživu. Rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každý zvuk přiláká jejich pozornost. Ta pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi.

Tiché místo, USA 2018, horor/drama, 90 min., režie: John Krasinski, Emily Bluntová, Noah Jupe a další.

Neznámý voják

Neznámý voják trailerVideo: CinemArt

Podle předlohy Väinö Linnyho, který čerpal i z vlastní zkušenosti, vypráví film příběhy jedné finské jednotky, která se postavila během Zimní války na obranu země proti sovětskému agresorovi. Film sleduje konflikt očima různorodé skupiny mužů, které pevně spojila válka.

Neznámý voják, Finsko/Belgie/Island 2017, válečné drama, 135 min., režie: Aku Louhimies, hrají: Eero Aho, Aku Hirviniemi, Jussi Vatanen, Joonas Saartamo a další.

Pomsta

Pomsta trailerVideo: Bohemia MP

Bohatí milující tatínkové se jako každý rok sejdou uprostřed pouště, aby posílili své mužství a vybili stres pořádným lovem. Tentokrát si ale jeden z nich přiveze milenku, o niž se rychle začnou zajímat i ostatní... Věci se vymknou kontrole a oni nechají umírající dívku uprostřed pouště. Té se však podaří sebrat poslední síly a chlapský výlet se změní na nemilosrdný lov.

Pomsta, Francie 2017, thriller, 108 min., režie: Coralie Fargeatová, hrají: Matilda Anna Ingrid Lutzová, Kevin Janssens, Guillaume Bouchède a další.

Kluci z hor

Kluci z hor trailerVideo: APK Cinema Service

Film vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce a jeho synovce, které osud svede v jedné chvíli dohromady. Postupně mezi nimi vznikne pouto, které je prezentací síly a moci přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit.

Kluci z hor, Česko 2018, drama/komedie, 91 min., režie: Tomáš Magnusek, hrají: Martin Dejdar, Jiří Lábus, Martin Huba, Ljuba Krbová, Eva Vejmělková, Lenka Termerová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám