Hlavní obsah

Filmové premiéry: Spotlight, Ulice Cloverfield 10, Pád Londýna a další

Právo, Věra Míšková

Do kin jde oscarový vítěz Spotlight. Roztomile neomalení členové rodiny Portokalosových se vracejí v komedii Moje tlustá řecká svatba 2. Na chvíli, kdy svět přestane fungovat, se chystá hrdina filmu Ulice Cloverfield 10. Na Pád Bílého domu z roku 2013 navazuje Pád Londýna. Drama Nikdy nejsme sami je o současné době a lidech, kteří jsou obětmi i strůjci jejích běsů. Vojtěch je slovenská městská komedie o „ztraceném” čtyřicátníkovi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 14. týden

Článek

Spotlight

Trailer k filmu SpotlightVideo: Falcon

Spotlight znamená reflektor, jímž si stejnojmenný investigativní tým deníku The Boston Globe posvítil na obrovskou církevní aféru: jen v Bostonu a okolí odhalili novináři přes sedmdesát kněží, kteří sexuálně zneužívali malé chlapce a sérií zhruba šesti set článků přispěli k odhalení celkem 249 kněží z bostonské arcidiecéze, kteří byli ze zneužívání veřejně obviněni.

Spotlight, USA 2015, drama, 129 min., režie: Tom McCarthy, hrají: Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdamsová a další.

Moje tlustá řecká svatba 2

Trailer k filmu Moje tlustá řecká svatba 2 Video: Freeman Ent.

Od Touliny a Ianovy svatby uplynulo deset let, ze vztahu se už trochu vytratila jiskra. Toula má navíc věčné spory se svou pubertální dcerou Paris a společně s Ianem řeší dilema, zda mají 17letou dívku nechat dospět a nedusit ji rodinnými tradicemi a vlastními ambicemi.

Moje tlustá řecká svatba 2, USA 2016, komedie, 93 min., režie: Nia Vardalosová, hrají: Nia Vardalosová, John Corbett, John Stamos, Rita Wilsonová a další.

Ulice Cloverfield 10

Trailer k filmu Ulice Cloverfield 10 Video: CinemArt CZ

Howard počítá, že jednoho dne přestane fungovat svět a pečlivě se na to připravuje: postavil si a komfortně vybavil podzemní bunkr. V tom bunkru se náhle probudí pomlácená dívka Michelle. Howard tvrdí, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do krytu krátce předtím, než na Zemi udeřila gigantická katastrofa. Ale Michelle mu moc nevěří.

Ulice Cloverfield 10, USA 2016, sci-fi drama, režie: Dan Trachtenberg, hrají: Mary Elizabeth Winsteadová, John Goodman a další.

Pád Londýna

Trailer k filmu Pád LondýnaVideo: Bontonfilm CZ

Přestože by díky bezpečnostním manévrům kolem pohřbu britského premiéra, na který se sjedou lídři celého západního světa, měl být Londýn tím nejbezpečnějším místem na zemi, stane se smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky teroristů zabíjejí, výbuchy šíří zkázu, památky anglické metropole úpí v plamenech.

Pád Londýna, USA 2016, akční, 99 min., režie: Bajak Najafi, hrají: Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassettová a další.

Nikdy nejsme sami

Trailer k filmu Nikdy nejsme samiVideo: Falcon

Do obce roztažené podél státní silnice se nastěhuje paranoidní pracovník vězeňské správy a jeho rodina. Spřátelí se s nezaměstnaným hypochondrem, kterého živí jeho žena pracující v místní prodejně. Unavená životem a starostí o dva syny, všimne si vyhazovače z nočního klubu. Ten miluje striptérku, která čeká na otce svého dítěte, který sedí v nedaleké base, kde pracuje bachař. Osudy všech se propojí.

Nikdy nejsme sami, Česko 2016, drama, 105 min., režie: Petr Václav, hrají: Karel Roden, Lenka Vlasáková, Miroslav Hanuš a další.

Vojtěch

Trailer k filmu VojtěchVideo: A-Company CZ

Vojtěch prožívá krizi středního věku, připadá si nepotřebný v každém ohledu. Přišel o ženu, o práci, s rodinou se nestýká. Průvodcem jeho života se stane soused - svérázný taxikář Laco. Jejich výlety však většinou končí fiaskem. Vojtěch chce žít normálním životem, ale je neschopný čelit uspěchané moderní době.

Vojtěch, Slovensko 2015, komedie, 98 min., režie: Viktor Csudai, hrají: Matej Landl, Marián Miezga, Lucia Vráblicová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám