Hlavní obsah

Filmové premiéry: Řachanda, Bohové Egypta, Osm a půl, Brooklyn a Chůvák

Právo, Věra Míšková

S podtitulem Co dáváš, to se ti vrátí, jde do kin nová česká pohádka Řachanda. Bohové Egypta je rozmáchlé fantasy dobrodružství, inspirované klasickou mytologií starověké egyptské říše. V rámci Projektu 100 jde do kin legendární film Federica Felliniho Osm a půl. Mezi dvěma muži i světy váhá hrdinka romantického filmu Brooklyn. O souboji dětí s novou chůvou je německá komedie Chůvák.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 8. týden

Článek

Řachanda

Upoutávka na film ŘachandaVideo: CinemArt

Pohádka o jedné rozmazlené princezně a dvou kamarádech, kteří se neživí vždycky úplně poctivě. Když se tahle trojice ocitne shodou okolností v kouzelném Černém lese, kde žijí podivné lesní bytosti, naučí se od nich to, co je nedokázali naučit lidé. Že tak, jak se chováme k ostatním, tak se chovají oni k nám.

Řachanda, ČR 2016, pohádková komedie, 104 min., režie: Marta Ferencová, hrají: Aleš Bílík, Denisa Pfauserová, Vladimír Polívka, Bolek Polívka, Vilma Cibulková a další.

Bohové Egypta

Upoutávka na film Bohové Egypta Video: BontonFilmCZ

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set, jehož krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek a mocný bůh Horus. Jejich boj je zavede do podsvětí i na nebesa, kde musejí projít zkouškami odvahy i obětavosti.

Bohové Egypta USA 2016, fantasy, 127 min., režie: Alex Proyas, hrají: Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Rufus Sewell, Chadwick Boseman, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush a další.

Osm a půl

Upoutávka na film 8 1/2Video: AČFK

Filmový režisér Guido Anselm se ocitl v profesionální a osobní krizi a nic ho z ní nemůže dostat. Pod tlakem svého producenta připravuje nový film, zatímco je přitahován zároveň ke své inteligentní manželce Luise, smyslné milence Carle a krásné mladé herečce Claudii, avšak ani ony mu nepomohou najít smysl života.

Osm a půl, Itálie/ Francie 1963, 138 min., režie: Federico Fellini, hrají: Marcello Mastroianni, Claudia Cardinalová, Anouk Aimée a další.

Brooklyn

Upoutávka na film BrooklynVideo: CinemArt

Hrdinka filmu Eilis  se přestěhovala z malého irského městečka Enniscorthy do Brooklynu. V cizím světě si zprvu připadá jako ve vyhnanství, ale poté, co se seznámí s pohledným italským dělníkem, stýskání po domově pomalu mizí. Když se však se musí vrátit do rodného Irska, kde je vtažena do svého předchozího života, i zde potkává novou lásku a dostává se mezi dva hlasy vlastního srdce.

Brooklyn, Velká Británie / Irsko / Kanada, 2015, 111 min., režie: John Crowley, hrají: Saoirse Ronanová, Julie Waltersová, Emory Cohen a další.

Chůvák

Upoutávka na film ChůvákVideo: Fénix Distribution

Clemens pracuje na velké změně územního plánu města: chybí už jen, aby pár nájemců opustilo své byty  a výstavba může začít. Když o svůj byt přijde Rolf, chce se pomstít a rozhodne se stát chůvou Clemensových dětí. Plán je víc než jasný – sabotáž. Nepočítá ale s tím, že Clemensovy děti Winnie a Theo jsou připraveny na všechno. Udělaly si totiž sport z toho, že se dokážou zbavit všech svých chův...

Chůvák, Německo 2015, komedie, 115 min., režie: Matthias Schweighöfer a Torsten Künstlerová, hrají: Matthias Schweighöfer, Milan Peschel, Paula Hartmannová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám