Hlavní obsah

Filmové premiéry: První člověk, Zloději, Nina, Zlý časy v El Royale či Vilík: Rychle a vesele

Právo, Věra Míšková

O cestě Neila Armstronga životem i na Měsíc vypráví strhující drama První člověk. Letošní festival v Cannes vyhrál japonský snímek Zloději. Nina je drama o dívce, na kterou těžce dopadá rozvod rodičů. Jeff Bridges a Dakota Johnsonová hrají v thrilleru Zlý časy v El Royale. Dětem jsou určeny animované filmy Vilík: Rychle a vesele a Princezna a dráček. Karkulka a sedm trpaslíků je pásmo tradičních i nových pohádek, jak je neznáme.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry.

Článek

První člověk

Upoutávka na film První člověkVideo: CinemArt

Režisér slavného La La Landu, třiatřicetiletý Damien Chazelle, natočil opět s Ryanem Goslingem v hlavní roli film, jenž vrcholí slavnou větou astronauta Neila Armstronga „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo“. Stejně fascinující však byla éra, která letu předcházela, a příběh člověka, jenž dostal privilegium udělat na Měsíci první „lidský“ krok.

První člověk, USA 2018, historické drama, 141 min., režie: Damien Chazelle, hrají: Ryan Gosling, Claire Foyová, Kyle Chandler, Corey Stoll a další.

Zloději

Upoutávka na film Zloději

Citlivé drama je příběhem o bezpodmínečné lásce a o důstojnosti chudých lidí. Osamu je gastarbajtr, který si přivydělává kradením v obchodech. Do řemesla zasvěcuje i svého syna. Do rutiny krádeží zasáhne holčička, která si osaměle hraje v mrazu na balkoně. Osamu se rozhodne, že vzít si dítě, které rodiče zanedbávají, není zločin...

Zloději, Japonsko 2018, drama, 121 min., režie: Hirokazu Kore’eda, hrají: Lily Franky, Kirin Kiki, Jyo Kairi, Miyu Sasaki, Sósuke Ikemacu a další.

Nina

Trailer k filmu Nina

Nina je dvanáctiletá dívka, které se její dosavadní svět začíná rozpadat. Ze vztahu jejích rodičů zbyly pouze výčitky a nenávist. Máma a táta pro ni dosud byli tou největší oporou a pevným společným bodem, teď Nina jen zoufale přihlíží jejich hádkám a vzájemným nadávkám. Oba prý chtějí to nejlepší pro ni, ale myslí hlavně na sebe a své nové partnery.

Nina, Slovensko/Česko 2017, drama, 82 min., režie: Juraj Lehotský, hrají: Bibiana Nováková, Robert Roth, Petra Fornayová, Josef Kleindienst, Miroslav Pollak a další.

Zlý časy v El Royale

Upoutávka na film Zlý časy v El RoyaleVideo: CinemArt

Když se jednoho dne v hotelu El Royale, který má slávu dávno za sebou, sejde pět hostů, je to podezřelé. Kněz, soulová zpěvačka, dvě dívky a někdo, kdo na první pohled vypadá jako obchodní cestující. S příchodem noci a dalších nezvaných hostů bude mít každý z přítomných aspoň jednu šanci na vykoupení. Než se vše odebere do horoucích pekel.

Zlý časy v El Royale, USA 2018, mysteriózní thriller, 142 min., režie: Drew Goddard, hrají: Jeff Bridges, Cynthia Erivová, Dakota Johnsonová, Jon Hamm, Chris Hemsworth a další.

Vilík: Rychle a vesele

Trailer na film Vilík: Rychle a veseleVideo: Vertical Entertainment CZ

Malé autíčko Vilík se chce stát králem silnic. Navíc je „až po duši“ zamilované do modelky Belly. Jenže v cestě mu stojí její přítel Ben a také zlý náklaďák Kaiser, který Bellu unese. Vilík brzy zjistí, že zůstat věrný sám sobě je těžší úkol než získat slávu a srdce své lásky.

Vilík: Rychle a vesele, Malajsie 2018, animovaný, 85 min., režie: Yusry Abdul Halim.

Princezna a dráček

Trailer k filmu Princezna a dráčekVideo: Fénix Film & Distribution

Princezna Barborka najde při svých toulkách hradem magickou knihu. Ta ji přenese do říše zázraků plné nových dobrodružství a zvláštních stvoření. Barborka se spřátelí s roztomilým dráčkem, se kterým se vydá najít kouzelné zrcadlo. Právě to ji může spojit s její dávno ztracenou maminkou.

Princezna a dráček, Rusko 2018, animovaný, 75 min., režie: Marina Nefedova

Karkulka a sedm trpaslíků

Foto: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Mladí umělci pojali známé pohádky alternativním způsobem.

Mladí autoři originální hravou formou a každý po svém zpracovali nebo rozvinuli klasická i nová pohádková témata. Často humorné a překvapivé zvraty v příbězích mladých tvůrců ale vždy vyústí v univerzální pohádkové poselství, kde se pýcha a hamižnost nevyplatí, zato s trochou odvahy a štěstí i ten nejmenší hrdina najde cestu z nesnází.

Karkulka a sedm trpaslíků, O Červené Karkulce: Martina Holcová, 4 min, Bažinou: Kryštof Ulbert, 6 min., Probouzeč: Filip Diviak, 10 min., Čarodějka: Anna Němečková, 4 min., Otesánek: Linda Retterová, 5 min., O Kovladu: Kateřina Čupová, 8 min., Pod mrakem: Filip Diviak, Kateřina Čupová, 4 min., První sníh: Lenka Ivančíková, 14 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám