Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mapy ke hvězdám, Falešní poldové, Česká pivní válka, Mezi náhrobními kameny a další

Právo, Věra Míšková

Cenu za nejlepší herecký výkon dostala letos v Cannes Julianne Mooreová za film Davida Cronenberga Mapy ke hvězdám. O životě v policejních uniformách je komedie Falešní poldové. Stará nenávist přežívá v dramatu Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. S podtitulem V tajemných hlubinách je tu další animované dobrodružství Winx clubu. Emocionálně velmi působivé je kanadské drama Mami! O tom, co dnes znamená a neznamená české pivo, je dokument Česká pivní válka. Liam Neeson hraje soukromého detektiva v akčním thrilleru Mezi náhrobními kameny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 43. týden

Článek

Mapy ke hvězdám

Upoutávka na film Mapy ke hvězdám Video: CinemArt

Dr. Stanford Weiss a jeho manželka Christina jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. On je psychoterapeutem pečujícím o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, ona se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho. Dcera Agatha byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie, a vrací se zpět do rodiny.

Kanada/ USA/ Německo/ Francie 2014, drama, 111 min., režie: David Cronenberg, hrají: Julianne Mooreová, Mia Wasikowska, John Cusack, Robert Pattinson a další.

Falešní poldové

Upoutávka na film Falešní poldové Video: CinemArt

Byla by to dokonalá akční krimikomedie o dvou policajtech a velkých parťácích, až na jednu maličkost: naši hlavní hrdinové vůbec nejsou poldové. Do služeb zákona se totiž dostali jen díky tomu, že se oblékli do policejních kostýmů a vyrazili na jednu párty. Jenže už cestou na mejdan rychle zjistili, že jim policejní uniforma nabízí i jiné zajímavé možnosti. Třeba trochu pobuzerovat pár lidí na ulici, zabavit jointa, dostat zadarmo panáka, úspěšněji balit holky…

Falešní poldové, USA 2014, komedie, 104 min., režie: Luke Greenfield, hrají: Jake Johnson, Damon Wayans Jr., Rob Riggle, Nina Dobrevová, James D'Arcy, Andy Garcia a další.

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý

Upoutávka na film Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý Video: Film Europe

V roce 2009 natočil norský režisér Wirkola hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise nyní pokračuje. Pokud si tedy myslíte, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je jen začátek.

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý, Norsko/ Island 2014, akční hororová komedie, 100 min., režie: Tommy Wirkola, hrají: Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Martin Starr, Ørjan Gamst a další.

Winx club: V tajemných hlubinách

Upoutávka na film Winx club - V tajemných hlubinách Video: H.C.E.

Winx jsou zpět a chtějí se chopit císařského trůnu a aktivovat ohromnou sílu. Omylem však probudí krutou vílu Politeyu, která byla zakletá třemi čarodějkami. Ona je však připravená uzavřít s Winx dohodu. Řekne jim, že aby aktivovali trůn, musí osvobodit Tritanuse z Oblivionu, ale předtím musí získat životní sílu krále.

Winx club: V tajemných hlubinách, Itálie 2014, animovaný, 98 min., režie: Iginio Straffi, český dabing.

Mami!

Upoutávka na film Mami!Video: Artcam

Příběh dospívajícího Steva s diagnózou ADHD a jeho mámy Diane, která i přes doporučení odborníků trvá na tom, že svého syna dokáže zvládnout a že její syn dokáže zvládnout školu. Když do jejich života vstoupí ještě utrápená sousedka Kylea, vydají se společně na hodně divokou jízdu, kdy se záchvěvy štěstí, bezpečí a spokojenosti v mžiku mění na eruptivní výbuchy násilí a hlubokou beznaděj.

Mami!, Kanada 2014, drama, 139 min., režie: Xavier Dolan, hrají: Anne Dorvalová, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clémentová, Alexandre Goyette, Patrick Huard a další.

Česká pivní válka

Upoutávka na film Česká pivní válkaVideo: A-Company CZ

Svět kolem nás se mění a s ním i naše pivo. Co se skrývá za tradičními pivními značkami v éře globalizace? Co se stane, pokud se tekuté národní dědictví promění v „Eurobier“? Mnozí lidé věří, že pivo a jeho charakter ovlivňuje život národa více, než si myslíme. A stále více jich věří, že český pivní průmysl už není český.

Česká pivní válka, ČR 2014, dokument, 70 min., režie: Jan Látal, účinkují: Josef Krýsl, Ladislav Bureš, Martin Jarošek, Václav Berka, Petr Měrka a další.

Mezi náhrobními kameny

Upoutávka na film Mezi náhrobními kameny Video: A-Company CZ

Matt Scudder pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoli důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z nich je i drogový dealer Kenny, který si ho najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným, který spáchali.

Mezi náhrobními kameny, USA 2014, akční thriller, 113 min., režie: Scott Frank, hrají: Liam Neeson, Dan Stevens, Boyd Holbrook, David Harbour, Adam David Thompson a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám