Hlavní obsah

Filmové premiéry: Maggie má plán, Alenka v říši divů: Za zrcadlem a Mikrob a Gasoil

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká romantická komedie Maggie má plán je plná životních zvratů. Alenka v říši divů pokračuje druhým filmem s podtitulem Za zrcadlem. O radostech a potížích dospívání je francouzský film Mikrob a Gasoil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Maggie má plán

Maggie je mladá nezávislá Newyorčanka, která marně čeká na pravou lásku. Nakonec si naplánuje, že se stane svobodnou matkou. K otěhotnění se rozhodne využít svou bývalou studentskou známost a má pocit dokonalé kontroly nad vlastním životem. Ale i přes tuto pečlivě naplánovanou „transakci“ narazí na nepředvídatelnost osudu.

Upoutávka na film Maggie má plánVideo: CinemArt

Maggie má plán, USA 2015, romantická komedie, 99 min., režie: Rebecca Millerová, hrají: Greta Gerwigová, Ethan Hawke, Julianne Mooreová, Bill Hader, Maya Rudolphová a další.

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži.

Alenka v říši divů: Za zrcadlem, USA 2016, rodinná fantasy, 113 min., režie: James Bobin, hrají: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carterová, Anne Hathawayová a další.

Mikrob a Gasoil

Drobný Mikrob a vynalézavý Gasoil jsou tak trochu nenápadní a přehlížení teenageři. Vyhlídka, že dva měsíce blížících se prázdnin prožijí se svými rodinami, je pranic neláká. A tak vezmou motor ze sekačky, několik dřevěných planěk a postaví si něco mezi karavanem a zahradním domkem. V něm zamíří na netradiční dobrodružný road trip.

Upoutávka na film Mikrob a GasoilVideo: Film Europe

Mikrob a Gasoil, Francie 2015, road movie, 103 min., režie: Michel Gondry, hrají: Ange Dargent, Théophile Baquet, Diane Besnierová, Audrey Tautouová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám