Hlavní obsah

Filmové premiéry: Godzilla, Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Snadný prachy 1 - 3 a Olga

Právo, Věra Míšková

Nové filmové verze se dočkala legendární Godzilla. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, je švédský film, příběh svérázného stoletého pana Karlssona. Tři filmy, Snadný prachy 1 – 3, mají premiéru v tomto týdnu a sledují osudy mladého muže ze Stockholmu. Celovečerní dokument Olga přiblíží osobnost bývalé první dámy Olgy Havlové.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 20. týden

Článek

Godzilla

Upoutávka na film Godzilla

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí.

Godzilla, USA 2014, akční, 123 min., režie: Gareth Edwards, hrají: Elizabeth Olsenová, Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Juliette Binocheová, Ken Watanabe a další.

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Upoutávka na film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizelVideo: Bioscop

Allanu Karlssonovi je 100 let. V domově důchodců, kde tráví svůj zbývající čas, pro něj chystají velkou narozeninovou oslavu. Ale vitální stařík ještě nechce zůstat v bačkorách v křesle. Rozhodne se pro útěk. Oknem se vydá na nepředvídatelný výlet a shodou náhod se mu do rukou dostane kufr plný peněz. Než se naděje, má v patách gang zločinců a kromě toho po něm jde nepříliš schopný komisař.

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, Švédsko 2013, dobrodružná komedie, 114 min., režie: Felix Herngren, hrají: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg a další.

Snadný prachy 1 - 3

Upoutávka na film Snadný prachyVideo: Film Europe

JW je mladý, charizmatický muž žijící ve Stockholmu, který vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít?

Snadný prachy, Švédsko 2010, kriminální drama, 119 min., režie: Daniel Espinosa, hrají: Joel Kinnaman, Matias Padin, Dragomir Mrsic, Lisa Henni, Dejan Cukić, Fares Fares, Sasa Petrović a další.

Olga

Upoutávka na film OlgaVideo: Aerofilms

Nejbližší a nejspolehlivější parťák Václava Havla, kamarádka, která nezkazí žádnou legraci, naopak ji vymýšlí, štědrá hostitelka, vášnivá hráčka a houbařka, milovnice přírody, ostrá glosátorka, statečná a neúnavná disidentka, žena věcná, vždy s nohama na zemi a vždy svá. Film je osobním portrétem – první dámy Olgy Havlové.

Olga, ČR 2014, dokument, 87 min., režie: Miroslav Janek, účinkují: Olga Havlová, Václav Havel, Zbyněk Benyšek, Vratislav Brabenec, Anna Freimanová, Jane Fondová, a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám