Hlavní obsah

Filmové premiéry: Fantastická zvířata: Grinewaldovy zločiny, Oni a Silvio, Balón, Touch me not, Dívka, Sklep, Soumrak a Mimořádná zpráva.

Právo, Věra Míšková

Do kin přicházejí Fantastická zvířata: Grinewaldovy zločiny, pokračování úspěšného filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Nejúspěšnější italský režisér současnosti Paolo Sorrentino natočil komediální drama Oni a Silvio. V rozděleném Německu v době studené války se odehrává Balón. Zlatého medvěda letošního Berlinale získal film Touch me not. A cenu Camera d’Or pro nejlepší debut v Cannes zase drama Dívka. O tom, čeho všeho je schopen zoufalý rodič, když mu zmizí dítě, je Sklep. V Budapešti na počátku 20. století se odehrává Soumrak. Pohled na práci novinářů přináší dokument Mimořádná zpráva.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Fantastická zvířata: Grinewaldovy zločiny

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločinyVideo: Vertical Ent.

Na začátku dvojky uteče Grindelwald z vazby a pokračuje ve své snaze získat nadvládu kouzelníků nad mudly. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál získá Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje.

Fantastická zvířata: Grinewaldovy zločiny, VB/USA 2018, fantasy, 134 min., režie: David Yates, hrají: Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp, Katherine Waterstonová a další.

Oni a Silvio

Oni a Silvio Video: Aerofilms

Sorrentinův dvorní herec Toni Servillo hraje Silvia Berlusconiho – notoricky známého miliardáře, skandalistu, mediálního magnáta a dlouholetého předsedu italské vlády, jenž se proslavil zejména svým excentrickým způsobem života a zhýralými večírky.

Oni a Silvio, Itálie / Francie 2018, životopisné drama, 150 min., režie: Paolo Sorrentino, hrají: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniaková a další.

Balón

Balón Video: CinemArt

Dvě východoněmecké rodiny tajně připravují velký plán útěku na Západ. Jejich hlavními zbraněmi jsou odvaha a vynalézavost, díky nimž postaví horkovzdušný balón, s kterým se všech osm členů obou rodin pokusí přeletět do Západního Německa. Balón však těsně před hranicí havaruje a východoněmecká tajná policie nalezne stopy po nezdařeném pokusu o útěk.

Balón, Německo 2018, drama, 120 min., režie: Michael Herbig, hrají: Friedrich Mücke, Karoline Schuchová, David Kross, Alicia von Rittbergová a další.

Touch me not

Touch Me Not - oficiální český trailerVideo: Pilot Film

V průsečíku autenticky působící fikce a imaginativního dokumentu nalézáme film - dotyk mezi debutující režisérkou a trojicí odvážných protagonistů, Laurou, Tomasem a Christianem. Dílo pokoušející se zachytit tělesnou blízkost k sobě i druhým, po níž neustále toužíme, o to více se jí však bojíme.

Touch me not, Rumunsko, Německo, ČR, Bulharsko, Francie 2018, hraný dokument, 125 min., režie: Adina Pintilie

Dívka

DívkaVideo: Artcam

Lara je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chirurgické procedury, které z ní udělají ženu. Zároveň se zapisuje na prestižní baletní školu, kde si chce splnit sen a stát se tanečnicí.

Dívka, Belgie 2018, drama, 105 min., režie: Lukas Dhont, hrají: Victor Polster, Valentijn Dhaenens, Arieh Worthalter, Katelijne Damenová a další.

Sklep

SklepVideo: Mirius FD

Dlouholeté manželství Milana a Táni je v troskách, spojuje je už jen jejich jediná dcera Lenka. Když se ale 16letá teenagerka nevrátí domů z mejdanu, jejich život se obrátí naruby. Oba rodiče pohltí bezmoc, strach a pocit viny. Milan už nevěří ani policejnímu pátrání, které nikam nevede a rozhodne se odhalit pravdu sám...

Sklep, Slovensko / Rusko / Česko 2018, drama, 114 min., režie: Igor Vološin, hrají: Jean-Marc Barr, Olga Simonova, Dalibor "Dalyb" Štofan, Milan Ondrík a další.

Soumrak

Soumrak Video: Film Europe

Drama sleduje dvacetiletou Irisz Leiter, která přijíždí do maďarského hlavního města poté, co strávila dospívání v sirotčinci, a je náhle konfrontována s vlastní minulostí a temným tajemstvím obestírajícím její rodinu.

Maďarsko / Francie 2018, drama, 144 min., režie: László Nemes, hrají: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Susanne Wuestová, Björn Freiberg, Urs Rechn a další.

Mimořádná zpráva

Mimořádná zpráva Video: Pilot Film

Český prezident má svým příznivcům a podporovatelům oznámit, zda bude či nebude znovu kandidovat do funkce. Novináři sem zatím připuštěni nejsou, zprávu se mají dozvědět až zítra, o to více je ale zajímá už dnes.

Mimořádná zpráva, Česko 2018, dokument, 73 min., režie: Tomáš Bojar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám