Hlavní obsah

Filmové premiéry: Celebrity s.r.o., Koza a Fakjů pane učiteli 2 a další

Právo, Věra Míšková

Slovo sicario znamená v Mexiku nájemný vrah, thriller Sicario: Nájemný vrah je film o pohraničních drogových válkách plných intrik, korupce a pokřivené morálky. Děj komedie Celebrity s.r.o. zavede diváky do zákulisí natáčení nekonečného seriálu. Slovensko-české celovečerní drama Koza ironicky převrací oblíbený hollywoodský příběh o sportovci-outsiderovi, který se vypracuje na vrchol. Bývalý zločinec a samozvaný učitel Zeki Müller se vrací v pokračování komedie Fakjů pane učiteli 2.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

filmové premiéry 40. týden

Článek

Sicario: Nájemný vrah

Upoutávka na film Sicario: Nájemný vrah

Když Kate objeví dům smrti mexického kartelu, je pověřena, aby se připojila k tajné operaci vedené záhadným kolumbijským agentem známým pouze jako Alejandro a zvláštním agentem Mattem. Ocitá se tak v srdci tajného bojiště, na kterém se střetávají nemilosrdné kartely, zabíjením posedlí úkladní vrazi, ilegální tajní američtí špióni a tisíce nevinných lidí.

Sicario: Nájemný vrah, USA 2015, thriller, 121 min., režie: Denis Villeneuve, hrají: Emily Bluntová, Josh Brolin, Benicio del Toro a další.

Celebrity s.r.o.

Upoutávka na film Celebrity s.r.o.

V jistém televizním studiu se setkávají typické postavy rychloobrátkové zábavy. Mladí začínající herci se střetávají s rozmazlenými hereckými legendami, režisér svými nápady naráží na lokty ostré producentky… Aby zvedl sledovanost seriálu, vloží režisér do děje postavu, která je inspirována reálným lobbistou - mafiánem. Což dotyčnému neujde.

Celebrity s.r.o., ČR 2015, komedie, 103 min., režie: Miloslav Šmídmajer, hrají: Jiří Mádl, Monika Horváthová, Filip Kaňkovský a další.

Koza

Upoutávka na film Koza

Bývalý boxer Peter Baláž, přezdívaný Koza, už několik let netrénuje, ale nechtěné těhotenství jeho partnerky Miši ho vyburcuje: s pomocí vychytralého manažera Zvonka se rozhodne vydat na turné, aby si vydělal nějaké peníze. A zatímco Miša chce prostředky použít k zaplacení potratu, Koza touží získat dost na to, aby si mohli potomka nechat. Sám sebe hraje nejen Peter Baláž, olympionik z Atlanty, ale také jeho trenér Ján Franek, který boxoval na olympiádě v Moskvě.

Koza, Slovensko/ Česko 2015, drama, 75 min., režie: Ivan Ostrochovský, hrají: Peter Baláž, Zvonko Lakčević, Ján Franek, Stanislava Bongilajová a další.

Fakjů pane učiteli 2

Upoutávka na film Fakjů pane učiteli 2

Zekiho tentokrát čekají v pedagogické kariéře zásadní nepříjemnosti: ranní vstávání a drzí studenti. Povolání učitele mu najednou připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost. Díky kontaktům z minulosti také přijde ke slušné hromádce kradených diamantů, které ukryje do plyšového medvídka, což ho shodou náhod dovede až do Thajska.

Fakjů pane učiteli 2, Německo 2015, komedie, 115 min., režie: Bora Daktekinová, hrají: Elyas M'Barek, Karoline Herfurthová, Jella Haase, Katja Riemannová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám