Hlavní obsah

Filmové premiéry: Bony a klid 2, X-Men: Budoucí minulost, Khumba a Sputnik

Právo, Věra Míšková

Režisér Vít Olmer se vrátil ke svým dávným hrdinům a natočil Bony a klid 2. Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik, a tak je tu film s podtitulem Budoucí minulost. Khumba je zebra a je hrdinkou stejnojmenného animovaného rodinného filmu. Sputnik je dobrodružný příběh o „skutečných“ událostech z 9. listopadu 1989 v Německu, dne, kdy padla Berlínská zeď.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 21. týden

Článek

Bony a klid 2

Upoutávka na film Bony a klid 2Video: Bontonfilm

Volné pokračování kultovní „vekslácké balady“ Bony a klid. Co dnes po 25 letech dělá partička někdejších veksláků? Jsou venku z vězení a přizpůsobili se. Zase jsou všude tam, kde se dají vydělat „rychlý prachy“: podfuky, úplatky, dotace. A do nich nechtěně spadne kluk z malého města, který jako tenkrát přijíždí do Prahy sehnat peníze.

Bony a klid 2, ČR 2014, krimikomedie, 90 min., režie: Vít Olmer, hrají: Jan Potměšil, Veronika Jeníková, Roman Skamene, Jakub Prachař, František Švihlík, Josef Nedorost a další.

X-Men: Budoucí minulost

Upoutávka na film X-Men: Budoucí minulost Video: CinemArt

Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer a přivádí na plátno nejvíc mutantů v historii této ságy.

X-Men: Budoucí minulost, USA 2014, akční fantasy, 120 min., režie: Bryan Singer, hrají: Hugh Jackman, Michael Fassbender, Jennifer Lawrenceová, Ian McKellen, James McAvoy a další.

Khumba

Upoutávka na film KhumbaVideo: H.C.E.

Už od narození byl zebra Khumba terčem posměchů svého stáda, protože se narodil napůl pruhovaný a napůl bílý. Navíc když začalo období sucha, příbuzní Khumbu obvinili, že je prokletý a že je příčinou všech nepříjemností. Stádo v čele s jeho otcem ho tedy vyhnalo. Odvážný Khumba se vydává do nebezpečného ale zároveň zábavného dobrodružství …

Khumba, Jižní Afrika 2013, animovaný/ dobrodružný, 85 min., režie: Anthony Silverston, hrají: Liam Neeson, Anna Sophia Robbová, Dee Bradley Baker, Richard E. Grant, Phil LaMarr, Loretta Devineová a další.

Sputnik

Upoutávka na film SputnikVideo: A-Company CZ

Pro desetiletou Frederiku je listopad 1989 katastrofálním startem – její milovaný strýček Mike je vyhoštěn z NDR a musí do 48 hodin zemi opustit. Inspirováni svým velkým idolem kapitánem Kirkem, Frederike a její přátelé Jonathan a Fabian postaví teleportovací stroj, aby se přenesli do Západního Berlína za strýcem Mikem. Ale experiment dramaticky selže a jen závod s časem a zákeřným místním policistou Mauderem začíná...

Sputnik, Německo 2013, rodinný, 83 min., režie: Markus Dietrich, Flora Li Thiemannová, Finn Fiebig, Luca Johannsen, Emil von Schönfels a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám