Hlavní obsah

Film o Whitney se už chystá

Novinky, Stanislav Dvořák

Po smrti zpěvačky Whitney Houstonové bylo jen otázkou času, kdy někdo přijde s filmem. Americký server Variety v pátek uvedl, že ho natočí jako svůj režijní debut Angela Bassettová.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Zpěvačka Whitney Houstonová

Článek

Projekt má zatím pracovní název Whitney Houston a premiéra by měla být během roku 2015. Zaměří se na problematický vztah mezi zpěvačkou a manželem Bobbym Brownem, který plnil stránky bulváru. Scénář napsal Shem Bitterman a film vznikne v produkci The Sanitsky Company.

“Mám úctu k oběma úžasným talentům a úspěchům Whitney i Bobbyho, cítím zodpovědnost, že mám vyprávět jejich příběh. Jejich lidskost a jejich svazek nás všechny fascinují, jsem víc než nadšená, že mám příležitost stát za kamerou a vstoupit do jejich světa,” poznamenala Angela Bassettová.

Foto: Stringer, Reuters

Whitney Houstonová s bývalým manželem Bobbym Brownem na snímku z roku 1997

Tato herečka se poprvé představila světové veřejnosti v osmdesátých letech v klipu Thriller Michaela Jacksona. Dlouho hrála v menších rolích v televizi a na pořádnou filmovou úlohu čekala.

V devadesátých letech se objevila ve filmu Malcolm X a poté si zahrála Tinu Turner ve snímku What's Love Got to Do with It, za který byla nominována na Oscara. V její filmografii najdeme také dramata Hudba mého srdce a Nic než pravda nebo akční filmy Pán a paní Smithovi a Green Lantern.

Minulý rok natočila film Betty & Coretta, inspirovaný skutečnými životy manželek Martina Luthera Kinga a Malcolma X Coretty Scott Kingové a Betty Shabazzové, které se sblížily po zavraždění obou mužů.

Reklama

Výběr článků

Načítám