Hlavní obsah

Film o Rolling Stones hledá herce

Novinky, Stanislav Dvořák

Celovečerní hraný film o Rolling Stones už má režiséra. Stane se jím Andy Goddard. Zbývá však najít to důležitější, filmového Micka Jaggera a Keitha Richardse.

Článek

Film, který se zřejmě bude jmenovat podle desky Exile On Main Street, nebude mít tradiční strukturu hudebních životopisných filmů typu mládí–cesta ke slávě–sláva–hádky. Zaměří se na vrcholné období skupiny, které popisuje kniha Roberta Greenfielda.

Rolling Stones jeli tehdy nahrávat album Exile On Main Street do Nellcôte ve Francii. Keitch Richards popsal dům, kde deska vznikala, jako místo s podivnou atmosférou. „Bylo to hodně, hodně tmavé a prašné. Nebylo tam nejlepší prostředí pro dýchání. Mick Taylor a já jsme na sebe mžourali ve tmě a volali: OK, v jaké je to tónině? Vypadalo to tam hitlerovsky, jako z doby pádu Berlína.”

Deska dodnes funguje

Foto: Alexandre Meneghini, Reuters

Rolling Stones v Havaně: Keith Richards, Mick Jagger a Ronnie Wood

Přesto tam vznikla deska, která se stala legendou. Richards sám ji považuje za dílo, které má dodnes co říct. „Torn and Frayed se mi pořád nějak líbí, miluju píseň Sweet Virginia a All Down the Line, to byl pro mě nářez,” vzpomíná.

Jedna z nejdéle existujících kapel na světě letos také oznámila, že nahrává nové studiové album a bude prý hodně bluesové. Nové nahrávky „stounů” jsou velmi vzácné. V roce 2005 vyšel A Bigger Bang a pak dlouho nic.

Ronnie Wood letos v dubnu řekl, že kapela nedávno strávila několik dní ve studiu. „Šli jsme tam nahrát pár nových songů, ale skončilo to řadou bluesovek. Nahráli jsme jedenáct bluesových věcí za dva dny. Naprosto skvělé coververze Howlin' Wolfa a Little Waltera, kromě jiných bluesmanů. Znějí fakt autenticky.”

Album prý vyjde ještě tento rok. Není vyloučeno, že Rolling Stones vyjedou i na turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám