Hlavní obsah

Film o Jamesi Brownovi: kdo ho bude hrát?

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejednoho fanouška po smrti legendárního Jamese Browna napadlo, že o něm někdo musí natočit film. A je to tady. Režisér Spike Lee potvrdil listu Daily Variety, že ho skutečně připravuje, letos ho ale ještě neuvidíme.

Článek

Spike Lee natočí Brownův život pro Paramount Pictures, vlastní natáčení prý proběhne spíše až začátkem roku 2008. Producenti se asi nebudou bát pořádně zainvestovat, protože poslední dobou se ukazuje, že hudební filmy patří k nejoblíbenějším - např. Ray a Walk the line slušně vydělaly a navíc ještě posbíraly Oscary. A už se připravují další snímky: Queen, Jimi Hendrix a Marvin Gaye. 

James Brown, kultovní postava americké hudby, zemřel 25. prosince 2006 v nemocnici v Atlantě. Byl hospitalizován se zápalem plic. Zůstal po něm nespočet velkých hitů a stopy jeho génia najdeme i v dílech mladých funkerů a hip-hoperů, Brown byl totiž jedním z "nejvykrádanějších" umělců světa.

Nikoho asi nepřekvapilo, když se v anketě "nejlepší funky píseň" (hlasovalo 5500 fanoušků funku) dostal do první desítky hned dvakrát (vítězná I Feel Good a osmá Get Up (Sex Machine). Brown je také členem americké rock´n´rollové síně slávy a získal několik Grammy.

Není známo, kdo by měl "pana Dynamita" hrát, a tak se rozbíhají spekulace. Co třeba John Legend, Jamie Foxx, Eddie Murphy, Cuba Gooding Jr., Will Smith, Snoop Dog či Denzel Washington?

Napište nám vaše tipy na roli Jamese Browna na mail: redakce@novinky.cz.

Anketa

Kdo by měl hrát Jamese Browna?
John Legend
63 %
Jamie Foxx
4,4 %
Eddie Murphy
6,6 %
Cuba Gooding Jr
13,6 %
Will Smith
5,1 %
Denzel Washington
2,6 %
Snoop Dog
4,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 273 čtenářů.

Reklama

Související články

Zemřel praotec soulu James Brown

Praotec soulu, americký zpěvák James Brown v pondělí ráno zemřel v nemocnici v Atlantě. Úmrtí třiasedmdesátiletého zpěváka potvrdil jeho agent Frank Copsidas...

Výběr článků

Načítám