Hlavní obsah

Film o Jacksonovi měl premiéru v 17 městech světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéry filmu This Is It sestříhaného ze zkoušek na koncertní turné Michaela Jacksona se konaly v noci na středu v 17 městech světa. Fanoušci amerického zpěváka, který ve věku 50 let náhle zemřel 25. června na zástavu srdce, neskrývali své nadšení z filmu. V ČR bude film poprvé promítnut ve středu večer.

Článek

Všech 17 premiér začalo současně ve 2:00 SEČ. Centrem události bylo Los Angeles, kde se v úterý večer místního času zúčastnili promítání kromě zpěvákových bratrů také například zpěvačka Jennifer Lopezová či herec a rapper Will Smith. Premiéry se konaly například i v Soulu, Johannesburgu, Pekingu, Londýně a Berlíně. Všude byly prý sály plně obsazené, další statisíce lidí sledovaly premiéru prostřednictvím internetu.

"Nic takového jsme nikdy neviděli," řekl mluvčí pekingského kina, z jehož 1100 sedadel nezůstalo ani jedno prázdné. Před promítáním dvouhodinového dokumentárního snímku zazpívali na pódiu Jacksonovi čínští dvojníci, kteří i napodobovali zpěvákovy typické pohyby a byli podle očitých svědků mnohdy velmi přesvědčiví.

"Myslím, že to bylo ohromné. Lidé tleskali a křičeli. Bylo to bláznivé. Je to, jako by stále žil. Lidé na něho stále pokřikují. Jeho hudba je stále živá," řekla devatenáctiletá Elizabeth Gonzalesová, která jako mnoho dalších nocovala před losangeleským kinem, aby dostala vstupenku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám