Hlavní obsah

Film, který zastavila Třískova smrt, se nakonec bude točit

Na novém obsazení svého připravovaného filmu Na střeše pracuje režisér Jiří Mádl. Začátek natáčení minulý měsíc zastavila tragická smrt protagonisty filmu Jana Třísky. Tvůrci se přesto rozhodli film natočit a chtějí ho vytvořit jako poctu svému kolegovi, jenž pro mnohé zůstává velkou inspirací.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Tříska na snímku z roku 2007

Článek

„Producentka s režisérem zatím stanovili předběžně natáčení na jaro příštího roku s tím, že by rádi dodrželi původně plánovaný termín premiéry v říjnu 2018,” sdělila za filmový štáb Uljana Donátová. „Nechceme záměrně mluvit o tom, že půjde o nástupce, nebo, že by měl pana Třísku někdo nahradit. Vzhledem k tragickým událostem bude film nově obsazen a vznikne logicky s jinou hereckou emocí, než by tomu bylo v původním obsazení,” doplnila.

Podle dřívějších vyjádření Jiřího Mádla byl Tříska na natáčení připravený a absolvoval také kostýmní zkoušku. Den před začátkem natáčení koncem září však Tříska spadl do Vltavy z Karlova mostu, prvotní informace policie mluvily o skoku muže z mostu. Podle Mádla měl Tříska před každým natáčením rituál, kdy chodil na staletý kamenný most opředený legendami čerpat sílu.

Třísku po pádu a několika minutách ve vodě vytáhli cestující lodi, která okolo plula. Lékaři ho uvedli do umělého spánku, 25. září však v nemocnici zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám