Hlavní obsah

FFF: Zabij brouka aneb Nikdy víc

Právo, Kateřina Farná
KARLOVY VARY

Festivalové miniměstečko v karlovarském hotelu Thermal ozářené neony se rozjíždí na plné obrátky. Pro příznivce studentského filmu a kultury vůbec jsou na Fresh Film Festu (FFF) připraveny jak filmy, tak i hudba, výstavy, experimentální projekce, workshopy i specialita "karlovarská variace na Cannes" - kino na řece.

Článek

Ve čtvrtek večer se můžete vydat na drama Martina Scorseseho Zuřící býk (1980) s Robertem De Nirem v hlavní roli, které se bude promítat v letním kině pod širým nebem na plátně umístěném v řece u hotelu Thermal. 

Zjištění z letošního ročníku je také fakt, že oproti již zapsaným filmařům studentská díla až tak pozadu někdy nebývají. Posuďte sami!

Nikdy víc/NimmerMeer

Druhý den zahájila potemnělá pohádka Nikdy víc (r. Toke Constantin Hebbeln), která získala významné ocenění, tzv. Studentského Oscara. Výtvarně zpracovaný snímek vypráví o rybářském synkovi Jonasovi, který po smrti otce musí snášet bídu a puritánské živoření. Chlapec pomalu přichází o svůj úsměv a hořkne, ale čeká na něj malý zázrak. Více o filmu a trailer zde

Za zmínku rozhodně stojí nový snímek autora trikového experimentu Carlitopolis  Kolumbijce Luise Nieta, který získal loni na FFF zvláštní ocenění v sekci Theatre Optique. V Becoming Masters je letos zařazen jeho trikový videoklip Ucho plné peří/Oreille Remplie de Plumes, k němuž složil i vlastní hudbu. Zápletka je jednoduchá. Co uděláte, když vás během jídla napadne hejno otravných zlatohlávků? Celý snímek uvidíte zde. Vážně stojí za to!

Ve čtvrtek se také návštěvníci mohli setkat v Lekci s filmovým výběrem exprezidenta a dramatika Václava Havla (O slavnosti a hostech, Daleká cesta) a se soutěžními snímky v Theatre Optique (Laboratoř nových filmových a animačních postupů), kde má Česko horká želízka v podobě stylizovaného digitálního snímku Radio Kebrle (r. Zdeněk Durdil) a Plivnuti polibkem zpracovaný technikou pixilace (r. Miloš Tomic).

Večer zahrají v Lázních 1 Sunflower Caravan, v Rec Baru se za přátelské ceny podávají chutné koláčky, výborná káva nebo míchaná vajíčka.

Hlavní role ve snímku Gympl ztvárnili: Jiří Schmitzer, Eva Holubová a Milan Šteindler (zleva).

Novinka Tomáše Vorla Gympl o dospívání, graffiti a vůbec se bude v sobotu promítat na slavnostním zakončení FFF. Ochutnávka je k vidění zde.

FRESH TIPY NA 24. 8.

10.30 (Sál A): O slavnosti a lidech

11.00 (Sál D): Workshop s Janem P. Muchowem

17.30 (Panasonic): Snow Cake

19.15 (Sál B): Mozartovo rekviem

21.00 (Hl. sál): Síla srdce

23.59 (Sál C): Tarantinova noc (Pulp Fiction, Jackie Brown, Death Proof)

Reklama

Výběr článků

Načítám