Hlavní obsah

Festival Valník nabídne punk, ska a reggae

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctý ročník slánského hudebního open air festivalu Valník se uskuteční 24. a 25. srpna v tradičním prostředí areálu letního kina, které je zajímavé svou retro atmosférou. Dříve se v něm konal Filmový festival pracujících a na jeho pozůstatky lze v zákulisí a v šatnách narazit i dnes díky rozvěšeným fotografiím tehdy slavných herců.

Foto: Jan Šída, Právo

Akce se již tradičně koná v areálu slánského letního kina. Na snímku skupina Totální nasazení.

Článek

Festival bude stejně jako v loňském roce dvoudenní a vystoupí na něm třicet skupin. Pořadatelé už léta zvou především české a slovenské soubory, které čerpají především z punku či punk rocku a příbuzných odnoží. Kromě toho se fanoušci dočkají i zásadních představitelů dalších stylů, například ska, reggae, hard rocku, folku či hard coru.

Hlavními hvězdami festivalu budou ska-bigbandoví veteráni Sto zvířat, punkrockové Rybičky 48 a legenda slovenského punku Slobodná Európa. Sekundovat jim budou české kapely SPS, E!E, Totální nasazení, Zvlášňý škola, N.V.Ú., Volant nebo Dukla vozovna.

Program dále nabídne i ska a reggae soubor Fast Food Orchestra, folkrockovou kapelu Deratizéři či hardcore-crossoverovou skupinu Našrot.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám