Hlavní obsah

Festival v ulicích nabídne Langerovou, Stypku i noční průvod s ohni

Právo, Aleš Honus

Festival v ulicích, který každoročně mění centrum Ostravy v jeden velký mejdan, bude i letos ve znamení hudby. Hlavními hvězdami budou například Aneta Langerová, David Stypka, Dara Rolins, ale také bigband Petra Soviče se zpěváky Jitkou Zelenkou a Peterem Lipou. K vidění bude i řada zahraničních kapel.

Foto: Supraphon

Aneta Langerová

Článek

Novinkou letošního ročníku, který se uskuteční v pátek a v sobotu od 29. do 30. června, bude noční festivalový průvod. Zatímco v minulých letech průvod umělců a kejklířů festival vždy zahajoval, letos se uskuteční uprostřed programu, a to v pátek pozdě večer. K tomuto rozhodnutí organizátoři dospěli proto, že po loňském velkolepém průvodu v čele s výpravou katalánských umělců, jehož součástí byly i stavby obřích lidských věží, chtěli přijít opět s něčím originálním.

„Přemýšleli jsme nad tím, jak na minulý ročník navázat, a nakonec jsme se rozhodli pojmout festivalový průvod zcela jinak. Průvod tedy letos poprvé proběhne v nočních hodinách za úplné tmy. Nebude samozřejmě tak početný, jako byl průvod katalánských umělců s lidskými věžemi, ale zato bude mít neopakovatelnou a unikátní atmosféru. Součástí průvodu bude ohňová show a umělci projdou přes centrum Ostravy za zpěvu festivalového chorálu,“ uvedla ředitelka festivalu Petra Hradilová.

Festival zůstává ve stejném prostoru ohraničeném areály Černé louky a Slezskoostravského hradu. „Hlavní hudební scéna bude letos umístěna v areálu hradu na valech, ale budeme mít i další hudební scénu na Černé louce, která bude trošku menší, a kromě koncertů zde budou probíhat hlavně workshopy kapel,“ dodala Hradilová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám