Hlavní obsah

Festival v Tasově bude znovu pestrý, přijede raper Astronautalis

Široké žánrové rozpětí si ve svém 26. ročníku uchová festival Beseda u bigbítu v Tasově na Hodonínsku. Zazní psychedelický rock, nezávislý pop, ale také filmová hudba, metal a rap. K letošním hvězdám patří alternativní raper Astronautalis z Floridy. Fanoušci do topolového hájku v podhůří Bílých Karpat zamíří 3. a 4. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Astronautalis

Článek

„Program připravujeme hlavně s akcentem na domácí a slovenskou scénu. Senzory na mladé talenty cvičíme dlouhodobě, proto je to jedna z našich nejsilnějších stránek. Počítáme ale i s řadou atraktivních muzikantů ze zahraničí,” řekl ředitel festivalu Tomáš Ševčík.

S nabitou sestavou hudebníků přehraje své největší filmové hity oceňovaný skladatel a producent Jan P. Muchow, držitel čtyř Českých lvů. Skupina Pacino představí svůj kytarový debut Půl litru země. Táborské duo Kalle se do Tasova vrátí s nahrávkou Saffron Hills.

Silné zastoupení má tradičně slovenská scéna. Novinku Luxus Clan představí rapové duo Modré hory, dorazí také Fallgrapp nebo Tolstoys. „Naším cílem je spoluvytvářet trendy na české a slovenské nezávislé scéně. Aktivně ji sledujeme a snažíme se ji zařazovat do celoevropského kontextu,” uvedla hlavní dramaturgyně festivalu Kateřina Janotová.

Kromě hudby Beseda u bigbítu stejně jako v minulosti nabídne také další umělecké formy a zábavu. Zatím pořadatelé oznámili například přednášku cestovatele, spisovatele a osobitého baviče Ladislava Zibury.

Reklama

Výběr článků

Načítám