Hlavní obsah

Festival Nouvelle Prague hlásí první jména

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní hudební showcaseový festival Nouvelle Prague, jehož druhý ročník proběhne ve dnech 7. a 8. listopadu v prostorách pražského pivovaru Staropramen, oznamuje první jména hostů.

Foto: ČTK

Zde proběhne letošní ročník festivalu Nouvelle Prague.

Článek

Showcaseový festival dává nadějným interpretům z celého světa šanci získat pozornost fanoušků, médií i lidí z oblasti hudebního šoubyznysu. Ti nejzajímavější mohou získat smlouvy na zastupování od světových vydavatelů alb nebo pro vystoupení na koncertech. Na festivalu se ale také o hudbě velmi živě diskutuje a jedná.

Mezi prvními potvrzenými diskutujícími letošního druhého ročníku Nouvelle Prague jsou Rob Challice, ostřílený agent z Coda Agency, Nick Hobbs, majitel Charm Music, Anthony Jouet, spoluzakladatel Fource Entertainment, John Robb, vlivný britský hudební novinář, který jako první udělal rozhovor s Nirvanou a jemuž je přisuzován vznik slova britpop. Přijedou i Dan Panaitescu, který bookuje maďarské festivaly Sziget, Volt a Balaton Sound či Glenn Dickie z exportní agentury Sounds Australia. Účast znovu potvrdil i jeden z nejvýznamnějších loňských delegátů Martin Elbourne, který byl přes dvacet let hlavním dramaturgem Glastonbury festivalu.

V loňském roce na Nouvelle Prague uspěla mimo jiné australská rocková kapela Money for Rope, která sklidila nadšené reakce u pražského publika i také mezi zástupci významných evropských festivalů. Díky skvělé prezentaci na Nouvelle Prague se Money for Rope letos vrátili do Evropy, aby absolvovali turné po významných festivalech a klubech. Zásadním úspěchem Nouvelle Prague je také fakt, že na letošním The Great Escape festivalu obdržel ocenění za Nejlepší nový showcaseový festival ve světě a díky tomu získal i významnou pozornost hudebních profesionálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám